• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Ni "Top" ne može ništa Kličku!

Ukrajinski bokser Vitalij Kličko odbranio je titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, prema verziji WBC.

 BOKS: Ni "Top" ne može ništa Kličku! Izvor: MONDO

U O2 Areni u Hamburgu pobijedio je Amerikanca Šenona Brigsa sudijskom odlukom nakon 12 rundi.

Pet i po kilograma lakši Kličko (113,5 prema 119 kg) od samog je početka nametnuo svoj autoritet u ringu. Upućivao je znatno kvalitetnije udarce i kako je borba odmicala Brigs, poznat kao Top ("The Cannon") bio je sve uzdrmaniji.

Najjači Kličkovi napadi stigli su u sedmoj rundi i može se s pravom reći da je Amerikanca, bivšeg svjetskog prvaka po WBO verziji, tada spasilo zvono. Identična situacija ponovila se i u devetoj rundi kada je Brigs sa zvukom gonga oteturao u svoj ugao.

I u nastavku je Kličko pogađao Brigsovu glavu praktično kad god i kako god je zamislio, ali Amerikanac je čudom ostao na nogama do kraja meča. Ali, sudije, naravno, nisu imale dileme oko pobjednika.

"Ovo je najteža borbe u mom životu", priznao je Brigs. "Kličko je veliki šampion i zaslužuje svoje mjesto u bokserskoj 'Kući slavnih'", pohvalio je Amerikanac svog protivnika.

Ukrajinski šampion uzvratio je "Topu" na komplimentima.

"Hrabro se borio, divio sam se njegovoj izdržljivosti da ostane na nogama. Sigurno ga očekuje uspon u svijetu 'plemenite vještine'", rekao je Kličko.

Tridesetdevetogodišnji Ukrajinac ostvario je i šestu pobjedu nakon što se prije dvije godine vratio u ring poslije pauze od četiri godine. Ukupno je u karijeri ostvario 41 pobjedu (na 43 meča), ali tek treću bez nokauta.

Pet mjeseci mlađi Brigs u 59. dvoboju u karijeri je šesti put okusio poraz.

U jednoj od uvodnih borbi boksovao je i Srbin Nenad Borovčanin koji je tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Austrijanca Patrika Bergera, čime je svoj perfektni skor u profesionalnoj karijeri povećao na 27 pobjeda (19 nokautom), bez poraza.

"Pripremao sam se dugo vremena za ovaj meč, prvo u Kelnu, potom na Tirolu zajedno sa Kličkom, gdje nas je trenirao naš zajednicki trener Fric Zdunek i poslije toliko napornih treninga i sparinga, nisam ni jednog momenta sumnjao u svoju pobjedu. Nisam je očekivao tako brzo, ali sam se u ringu osjećao mnogo jače, brže i snažnije nego u dosadašnjim mečevima, što potvrđuje da je izbor Zduneka za trenera bio pun pogodak", rekao je Borovčanin.

Prema njegovim riječima, sada počinje sa pripremama za titulu evropskog šampiona koji će biti održan u Banjaluci početkom 2011. godine.

"Nadam se još boljoj poziciji na svjetskoj rang listi, jer je moj konačni cilj borba za svjetsku titulu u kruzer kategoriji".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC