• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaš Bosne pretukao trenera Smajlagića

Rukometaš sarajevske Bosne Risto Arnaudovski nezadovoljan statusom u ekipi pretukao trenera Irfana "Pipea" Smajlagića tražeći raskid ugovora.

 Rukometaš Bosne pretukao trenera Smajlagića Izvor: MONDO

Lijevi bek Sarajlija Arnaudovski, koji je u karijeri još nastupao za Zagreb i francuski Livri, je poslije verbalnog duela na treningu u dvorani Skenderija, fizički nasrnuo na Smajlagića i nanio mu lakše tjelesne povrede, zbog čega je intervenisala i policija.

Uprava rukometnog kluba Bosna prvo je pokušala da zataška incident saopštivši da se radi o dezinformaciji, da bi se danas oglasila saopštenjem i potvrdila da je Smajlagić napadnut.

"Imenovani Igrač je od strane trenera Smajlagića, zbog nezalaganja na treninzima i utakmicama odstranjen iz ekipe i prebačen u pogon sa RK Bosna BH Gas 2. Navedeni igrač je sinoć došao na trening i tokom cijelog treninga i nakon njega verbalno vrijeđao i fizički prijetio treneru Smajlagiću, te ga u nekoliko navrata i fizički napao, sa namjerom da istraje u namjerama koje nisu u nadležnosti trenera, tj. da mu Smajlagić izda odobrenje za raskidom Ugovora, što ni u kom slučaju nije u njegovoj nadležnosti", saopšteno je iz RK Bosna.

U saopštenju se navodi da je "zahvaljujući prisebnošću, prije svega Smajlagića i pomoćnog trenera Danijela Riđića, spriječen veći incident" te da je o svemu obaviještena policija koja je napravila zapisnik.

Risto Arnaudovski je usmenim putem tražio raskid ugovora s klubom, na šta mu je odgovoreno da će se i njegovom statusu izjasniti Upravni odbor kluba, a ne trener Smajlagić, kako je to Arnaudovski tvrdio.

Smajlagić nije vodio Arnaudovskog na gostovanje u Rumuniju proteklog vikenda kada je Bosna izgubila od Konstance, direktnog rivala u borbi za osvajanje četvrte pozicije u Grupi D Lige šampiona.

U dosadašnje tri utakmice u Ligi šampiona, Bosna je osvojila samo jedan bod i to protiv Zagreba, a naredni meč igra u Sarajevu protiv Sijudad Reala.

Smajlagić, rodom iz Banjaluke, nastupao je za reprezentaciju SFRJ na OI u Seulu 1988. godine, kada su plavi osvojili bronzu, kao i za reprezentaciju Hrvatske na OI u Atlanti 1996, kada su Hrvati osvojili zlato.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC