• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gazeta: "Povratak najljepšeg stvorenja"

Italijanski sportski dnevnik "Gazeta delo Sport" s divljenjem u ponedjeljak piše o ponovnom povratku u vrh srpske teniserke Ane Ivanović.

 Gazeta: "Povratak najljepšeg stvorenja" Izvor: MONDO

"Ana Ivanović, koju mnogi smatraju najljepšim stvorenjem koje se ikada pojavilo na teniskim terenima širom svijeta, vratila se u vrh sjajnom pobjedom nad Švajcarkinjom Pati Šnider od 6:1, 6:2 poslije svega 47 minuta igre", kaže se u autorskom tekstu "Gazete".

Navodi se kratka retrospektiva uspona, pada i povratka u svjetski vrh srpske teniske zvijezde.

"Bio je juni 2008. i cijeli Pariz je bio zaljubljen u nju, u njenu igru, osmijeh i graciozne pokrete na terenu i van njega, ali prije svega, u njen šarm i ljepotu kojom bi lako mogla da osvoji i Holivud", ističe se u tekstu.

Autor je podsjetio da je srpska teniserka prvo u polufinalu gren slem turnira u Rolan Garosu savladala zemljakinju Jelenu Janković, obezbjedivši time prvo mjesto na WTA listi, a potom u finalu pobijedila Ruskinju Dinaru Safinu i ostvarila san iz detinjstva.

"Najteže je, ipak, sačuvati vrh, pa u tome nije uspjela ni Ana Ivanović. Pad je bio vrtoglav, a period bez uspjeha trajao je puna 23 mjeseca", konstatuje "Gazeta".

Povratak Ivanović na veliku tenisku scenu desio se na mjestu gdje je zabeležila posljednji uspjeh 2008. - u Lincu.

"Posljednji uspjesi mi ulivaju veliko samopouzdanje. Sada samo treba da ostanem prisebna, jer je najvažnije od svega što sam pronašla svoju igru", izjavila je Ivanović i dodala da joj neće biti bitno ukoliko u narednim turnirima bude gubila u prvim mečevima.

"Povratak samopouzdanja je moj najveći uspjeh i glavna tačka oslonca za iduću sezonu", prenijela je "Gazeta delo Sport" riječi srpske teniserke.

(Tanjug/MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC