• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion "pao" zbog problema sa potencijom

Lašon Merit pomilovan je djelimično poslije priznanja da se zabranjeni steriod nalazio u preparatu za poboljšanje seksualnih funkcija. Trčaće ljeta 2011.

 Šampion "pao" zbog problema sa potencijom Izvor: MONDO

Problemi privatne prirode, kako ih je sam nazvao, koštali su olimpijskog i svjetskog šampiona na 400 metara bavljenja atletikom prvobitno na dvije godine.

Ipak, ove nedelje stigla je vijest da je Lašonu Meritu ublažena kazna za tri mjeseca, tako da će on moći da se takmiči od jula 2011. godine.

Merit, zlatni sa OI u Pekingu 2008. godine i sa SP u Berlinu godinu dana kasnije, anti-doping komisiji objasnio je da se nedozvoljeni steroid "dehidroepiandrosteron" našao u njegovoj krvi zato što je koristio preparat za poboljšavanje potencije pod nazivom "extenze" i da mu je žao što mu je profesionalna karijera ugrožena zbog privatnih problema.

Sudije u oktobru 2009. godine nisu bile pretjerano impresionirane Meritovim (24) tegobama, pa su mu dodijelile dvogodišnju zabranu bavljenja atletikom, koju je on prihvatio.

Godinu dana kasnije, dobio je "nagradno" od tri mjeseca, tako da bi zataškan rivalitet između njega i još jednog Amerikanca Džeremija Vorinera uskoro mogao da oživi.

"Saznanje da sam bio pozitivan na doping testu zbog toga što sam koristio proizvod zbog privatnih problema je deprimirajuće. Ruke su mi vezane", rekao je prije godinu dana Merit, koji se kasnije izvinio svima.

"Nadam se da će mi moji sponzori, prijatelji, porodica i svi ljudi u sportu oprostiti što sam napravio budalu od sebe i načinio ovako egoističnu grešku. Svaka kazna koju dobijem nije ništa u poređenju sa stidom i poniženjem koje osjećam u sebi", dodao je.



Poslije četiri godine suverene vladavine Vorinera (26), od OI u Atini 2004. godine, gdje je osvojio zlato, preko SP u Helsinkiju 2005. i Osaki 2007. godine, Merit je konačno pobijedio starijeg zemljaka u Pekingu. I godinu dana kasnije u Berlinu.

Zajedno, osvojili su sve moguće zlatne medalje u štafetama 4x400 metara, a mnogo puta trkali su se i na mitinzima Zlatne, odnosno od skoro Dijamantske lige.

Merit jeste preuzeo primat u periodu od 2008. godine do suspenzije, ali Voriner i dalje ima bolje vrijeme (43,45 sekundi naspram 43,75 sekundi). Voriner je treći najbrži svih vremena na 400 metara, iza Majkla Džonsona i Bača Rejnoldsa, dok je Merit i dalje peti.

Ipak, uskoro bi mogli da dobiju novog rivala, koji bi mogao sve da ih "počisti" i to u liku najboljeg ikada na 100 i 200 metara, senzaciju sa Jamajke Useina Bolta.

On je još ranije najavio da bi, s obzirom da je ostvario skoro sve što je zacrtao na 100 i 200 metara, mogao da se prebaci na 400 metara i oproba se u skoku u dalj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC