• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbin vodi Grke

Legenda ex-YU vaterpola Dragan Andrić imenovan za novog selektora reprezentacije Grčke.

 VATERPOLO: Srbin vodi Grke Izvor: MONDO

Bivši jugoslovenski reprezentativac, igrač Partizana, i osvajač dvije zlatne olimpijske medalje sa reprezentacijom nekadašnje zajedničke države, godinama radi u Grčkoj, pa su čelnici tamošnjeg vaterpola ocijenili da ima dovoljno znanja i informacija da bi mogao da sjedne na klupu "Helena".

Dosadašnji selektor Tasos Dubas platio je ceh lošem nastupu Grčke na nedavnom Evropskom prvenstvu u Zagrebu, a prvi zadatak Andrića biće da kroz kvalifikacije obezbijedi plasman Grčke na naredni šampionat Evrope u Ajndhovenu.

"Spreman sam na težak i naporan rad, a sve u cilju plasmana na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Već devet godina sam u Grčkoj i drago mi je što je Savez prepoznao moj rad i dao mi priliku. Ovo je veliki izazov za mene i ogromna odgovornost. Pred nama je težak i dug put, mnogo rada. Ono što je ovoj ekipi potrebno jeste iskustvo, samopouzdanje i dobra atmosfera", rekao je Andrić.

Tokom ovih devet godina u Grčkoj, Andrić je bio trener Glifade, Hiosa, gdje je proveo šest, a potom je prešao u Panatinaikos.

Kao igrač čitavu deceniju nosio je kapicu Partizana (1979-1989), igrao je u Italiji (Peskara), potom u Španiji za Katalunju. Sa reprezentacijom bivše Jugoslavije dva puta je osvajao zlatnu olimpijsku medalju (1984. godine u Los Anđelesu i 1988. godine u Seulu), a dva puta je bio i svjetski prvak.

Kao trener Katalunje je 1995. godine osvojio kup šampiona, a od 1998. do 2000. bio je selektor SR Jugoslavije. Potom je bio selektor Japana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC