• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Srpkinje kreću na put... Po medalju

Niko u taboru srpske odbojkaške reprezentacije ne želi da obeća medalju sa SP, ali priželjkuju ostanak u Japanu do kraja.

 ODBOJKA: Srpkinje kreću na put... Po medalju Izvor: MONDO

Najbolji srpski odbojkaši osvojili su bronzu na Svjetskom prvenstvu, sada su na redu odbojkašice...

Reprezentacija Srbije u četvrtak će otputovati u Kinu gdje će se pripremati za Svjetsko prvenstvo do 27. oktobra. Smotra najboljih svjetskih odbojkašice održaće se u Japanu od 29. oktobra do 14. novembra.

Selektor Zoran Terzić izjavio je da želi da ekipa odigra što bolje na Svjetskom prvenstvu i ne da razmišlja o tome da li će osvojiti medalju.

"Naša očekivanja su ista kao i prošli put, mada su očekivanja javnosti mnogo veća. Želimo da odigramo najbolje što možemo, da pokažemo da smo prava ekipa, a ne da razmišljamo o medaljama", rekao je Terzić.

Prema njegovim riječima, na Svjetskom prvenstvu reprezentacije Rusije, Brazila, SAD i Italije sa "pravom pretenduju na medalje".

"Želimo da pokušamo da ostvarimo najbolji mogući plasman i da ostanemo na Svjetskom prvenstvu do posljednjeg dana. Razmišljaćemo o utakmicama onako kako budu dolazile".

Terzić je dodao da će posljednje dane priprema za Svjetsko prvenstvo iskoristiti za prijateljske mečeve sa Kinom, kako bi se odbojkašice podsjetila na koji način igraju azijske ekipe.

Srbija će se na Svjetskom prvenstvu takmičiti u Grupi A u Tokiju sa selekcijama Japana, Poljske, Perua, Argentine i Kostarike.

Kapiten reprezentacije Jelena Nikolić istakla je da se "ekipa ne zadovoljava osrednjim plasmanom i da želi da ponovi uspjeh sa prošlog Svjetskog prvenstva".

Ženska reprezentacija je na SP 2006. godine osvojila bronzanu medalju.

"Voljela bih da od prve utakmice odigramo najbolje što možemo i da stvorimo dobru atmosferu koja će nas nositi do kraja prvenstva. Mislim da su Poljska i Japan dobri rivali u grupi, ali vjerujem da možemo da se plasiramo u drugi krug", rekla je Nikolićeva.

Jedna od najboljih srpskih odbojkašica Maja Ognjenović naglasila je da je nezahvalno govoriti o prognozama.

"Imali smo naporne pripreme. Posljednji turnir u Italiji pokazao je da možemo ravnopravno da igramo sa ekipama kakve su Rusija ili Italija. Zato očekujem da osvojimo jedno od prva tri mjesta u grupi i da se plasiramo u nastavak takmičenja", rekla je Ognjenovićeva.

Put Dalekog istoka krenuće:

tehničari - Maja Ognjenović (Olimpijakos, Grčka) i Ana Antonijević (Kan, Francuska),

korektori: Jovana Brakočević (Evergrande, Kina) i Sanja Malagurski (Crvena zvezda),

libera: Suzana Ćebić (Zul, Nemačka) i Silvija Popović (Rabica, Azerbejdžan),

srednji blokeri: Nataša Krsmanović (Rabica, Azerbejdžan), Stefana Veljković (Asistel, Italija), Milena Rašić (Kan , Francuska) i Dragana Marinković (Koreljano, Italija),

primači: Jelena Nikolić (Vakifbank, Turska), Brižitka Molnar (Panatinaikos, Grčka), Jovana Vesović (Dinamo Bukurešt, Rumunija) i Jasna Majstorović (Konstanca, Rumunija).

(Tanjug, foto OSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC