• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KREMLJA: Viktor glatko do polufinala

Viktor Troicki kao od šale plasirao se u polufinale milion dolara vrijednog turnira, što mu je ujedno najbolji rezultat u prijestonici Rusije.

 KUP KREMLJA: Viktor glatko do polufinala Izvor: MONDO

Troicki (24 godine, 43. mesto na ATP listi) u petak je za svega 65 minuta preslišao Argentinca Orasija Sebaljosa (25, 89. ATP) u njihovom prvom međusobnom ATP duelu - 2:0 (6:2, 6:1).

Za treće finale u karijeri, poslije Vašingtona 2008. i Bankoka 2009. godine, Beograđanin će igrati protiv Urugvajca Pabla Kuevasa (24, 71. ATP), koji je svoj četvrfinalni meč protiv Radeka Štepaneka dobio nešto teže nego Troicki, takođe sa 2:0, ali 6:4, 7:6 po setovima.

Troicki i Kuevas jednom su se sastali na ATP turu i to ove godine u Indijan Velsu, ali je meč trajao samo tri minuta, tačnije jedan gem, poslije čega je Urugvajac predao zbog povrede.

Prošle sezone, Troicki je ispao u četvrtfinalu Kupa Kremlja, koji se u dvorani igra na tvrdoj podlozi. Tada, bolji od njega bio je Nijemac ruskog porijekla Miša Zverev, a s obzirom na to da je ove sezone prošao četvrtfinale, Troicki će na narednoj ATP listi svakako upisati nove bodove.

Polufinale donosi 90 ATP bodova i 51.360 dolara, finale 150 poena i 95.200 dolara, a titula 250 poena i 181.750 dolara...

Podsjetimo, Troicki još nema ATP titulu, ali je možda Moskva idealna šansa za tako nešto, jer je u žrijebu ostao jedan jedini nosilac i to četvrti, Markos Bagdatis, koji se nalazi u "donjem" dijelu žrijeba i koji hipotetički ne može da igra sa Troickim prije finala.

U duelu sa Sebaljosom, Troicki je bio sjajan na prijemu servisa. Oduzeo je protivniku pet od osam servis gemova, a sa druge strane nije prepustio nijedan svoj.

Kup Kremlja održava se od 1990. godine, a rekorder je Jevgenij Kafeljnikov sa pet uzastopnih titula od 1997. do 2001. godine.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC