• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Ajkule" pokazale zube Partizanu

Na otvaranju domaće vaterpolo sezone, Partizan ubjedljivo savladao Beograd 18:8, ali mladi tim sa Tašmajdana pokazao potencijal. Šou Miše Tumbasa.

 VATERPOLO: "Ajkule" pokazale zube Partizanu Izvor: MONDO

Pobjednik se znao i prije duela na bazenu "Tašmajdan". Ali, nije se moglo pretpostaviti da će Beograd, koji je značajno oslabljen u ovoj sezoni, igrati drsko i hrabro protiv, objektivno, jedne od najjačih ekipa u regionu.

U prvoj utakmici 1. ko1u Grupe A Kupa Srbije, Partizan je pobijedio Beograd 18:8 (4:1, 3:3, 7:2, 4:2), ali bilo je perioda igre, pogotovo u drugoj četvrtini kada je ekipa Dragana Strugara pokazivala zube šampionu. Ipak, prevagnuo je suvi kvalitet i ozbiljnija igra crno-bijelih od sredine treće četvrtine.

Partizan je počeo u laganom ritmu, i sa vođstvom od 3:0, potom je bilo 4:1, a u drugoj četvrtini i 5:2. Ali, Beograd je tada uspio da veže dva gola i približi se na 4:5. To je, objektivno, bio i maksimum "ajkula sa Taša", ali zaslužuju pohvale za prikazano.

Pogotovo golman Darko Aleksić, koji je imao nekoliko sjajnih odbrana, kao i trostruki strijelac Relja Zambeljić, potom i Vedran Ćirković za lijep gol šraubom.

Beograd je ostao bez gotovo cijelog tima (Ubović, Matović, braća Rašović, Đuretić, Rusov, Mladenović, Vejzagić, Mihajlo Korolija...). Sa nekoliko novih igrača, Strugar pravi novi tim, a ako bude igrao ovako hrabro, možda bi Beograd mogao da se nada i nekom zapaženom rezultatu u ovoj sezoni.

Srpski šampion se lagano zagrijava za Evroligu, koja startuje 13. novembra. Još se uigravaju kombinacije, a u ovom meču trener Igor Milanović pribjegavao je i hokejaškim izmjenama, mijenjavši cijele postave. Na golu nije bio srpski reprezentativac Slobodan Soro, već rezervista Stefan Živojinović.

Duško Pijetlović je sa pet golova bio najefikasniji igrač meča, a tri gola za crno-bijele dao je poletarac Janko Radović.

Za zabavnu atmosferu na bazenu "Tašmajdan" zaslužan je, a ko drugi nego legendarni Miša Tumbas, koji je tokom cijelog meča prozivao igrače Partizana tražeći im kapicu!

"Rađeneee, Rađeeneee, daj mi kapicu!", "Radoviću, Radovićuuu, daj mi kapicu!", "Golmaneee, golmanee", "Andrijaaa, Andrijaaa", "Hadži, Hadži (obratio se Grku Teodorasu Hadžiteodoru), daj mi kapicu".

Kada mu je Grk pokazao da će mu dati kapicu, Miša je bio srećan, a onda mu je "meta" bio Igor Milanović. "Igoreee, Igoreee, majstoree, majstoree!" i "Igoree, daj majicu!".

STATISTIKA MEČA:

BEOGRAD: Relja Zambeljić 3 gola, Balša Nikolić 2, Nikola Tomašević, Edo Šehović i Vedran Ćirković po jedan.

PARTIZAN: Duško Pijetlović 5, Janko Radović 3, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Miloš Korolija i Aleksandar Radović po 2, Milan Aleksić i Nikola Rađen po jedan.

IGRAČ VIŠE: Beograd 4/8, Partizan 4/10.
PETERCI: Partizan 2/2.

REZULTAT i PAROVI 1. KOLA:

GRUPA A

Beograd - Partizan 8:18
TENT - ŽAK (igraju 28. oktobra)

GRUPA B

Vojvodina - Niš (subota)
Crvena zvezda VET - Singidunum (nedelja)

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC