• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KREMLIN KUP: Troicki sa Bagdatisom za trofej

Srpski teniser otpisao i Urugvajca Pabla Kuevasa. U polufinalu Kupa Kremlja u Moskvi - 6:3, 6:3. U finalu sa Bagdatisom.

 KREMLIN KUP: Troicki sa Bagdatisom za trofej Izvor: MONDO

Poslije Tursunova, Conge i Sebaljosa, Viktor Troicki srušio je i četvrtu prepreku na tradicionalnom Kupu Kremlja (nagradni fond milion dolara).

Poslije sigurne pobjede od 2:0 u setovima nad Pablom Kuevasom, pruža mu se treća prilika da osvoji prvi ATP trofej u karijeri. Igrao je finala Vašingtona (2008) i Bankoka (2009), ali su ga tada zaustavili Huan Martin del Potro, odnosno Žil Simon.

Ovog puta, nasuprot sebi imaće Markosa Bagdatisa, koji je uz mnogo muka savladao Uzbekistanca, Denisa Istomina - 6:4, 6:7, 7:6.

Njih dvojica sastajali su se samo jednom, i to ove godine u Sidneju, a bolji je bio Kipranin, trenutno 19. igrač svijeta.

Ipak, sa samopouzdanjem koje je stekao, ovog puta se čini da ima daleko bolju "startnu poziciju" nego u prethodnim finalima.

Kuevas je u polufinalnom meču vodio samo nekoliko minuta. Oduzeo je Troickom servis u uvodnom gemu, ali je u sljedećem izgubio tu prednost.

Brejk odluke za vođstvo od 1:0 u setovima Viktor je napravio u maratonskom, šestom gemu. Propustio je četiri prilike, petu iskoristio i poveo sa 4:2, a onda uzeo još dva gema na svoj servis.

U drugom setu je rezultat bio izjednačen do 3:3. Čuveni "sedmi gem" pripao je Troickom na servis Kuevasa, a realizacija brejk lopte bila je fenomenalna. Kuevas je izašao na mrežu, solidno napao srpskog tenisera, a ovaj daleko iza osnovne linije poslao milimetarski precizan "pasing šot" iz forhenda - 4:3.

Kuevas je tada praktično potpisao predaju, a Troicki nije čekao svoj servis, već je novim brejkom - bez izgubljenog poena - priveo meč kraju poslije sat i 11 minuta.

"Pokazao sam stabilnost i bio sam agresivan kada je trebalo. Volim da igram u Rusiji, jer tu uvijek imam podršku sa tribina", izjavio je Troicki.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC