• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Kapitulacija Red Bula, Ferari slavi

Španski ples na korejskoj kiši - Alonso pobijedio, Hamilton drugi, Masa treći. Katastrofa Red Bula - odustali i Veber i Fetel.

 F1: Kapitulacija Red Bula, Ferari slavi Izvor: MONDO

Kakva trka za Veliku nagradu Koreje, prvoj u istoriji!

Vozači Red Bula Mark Veber i Sebastijan Fetel imali su šampionat u svojim rukama, ali su dvije trke prije kraja takmičenja doveli sebe u vrlo nezgodnu situaciju. Odustajanje tandema Red Bula iskoristili su Fernando Alonso (Ferari) i Luis Hamilton (Meklaren).

Alonso je slavio na Velikoj nagradi Koreje i izbio je na čelo generalnog plasmana sa 231 bodom, 11 više od dosadašnjeg lidera Vebera. Hamilton je bio drugi i uključio se u borbu za titulu. Sada ima 210 bodova i sa puno optimizma dočekaće trke u Brazilu i Abu Dabiju.

Hamilton je zaslužio bodove u Koreji, jer je imao najborbeniji duh i bio je najglasniji u želji da se trka u Koreji vozi, poslije svih problema na početku.

Naime, trka je najprije počela, pa je zbog jake kiše i slabe vidljivosti prekinuta poslije trećeg kruga. Bilo je neizvjesno da li će se uopšte voziti, ali je nekako nastavljena, kiša je prestala, da bi "sejfti kar" povukao sa staze poslije trećine pređenih krugova od predviđenih 55.

Ali, neposredno uoči povlašenja bezbjednosnog vozila sa staze, Mark Veber je odustao (svojom krivicom). Ipak, u Red Bulu nisu mnogo tugovali, jer je u tom trenutku Sebastijan Fetel bio sigurno prvi i čekalo se samo da se trka završi...

Nijemac, međutim, nije imao sreće. Vozio se, po njega, kobni 46. krug, kada ga je Alonso uspješno napao i pretekao, a onda je tehnika po ko zna koji put izdala Fetela i motor je jednostavno eksplodirao! Kako razočaranje za Nijemca, Red Bul, navijače...

Naravno, u Ferariju i Meklarenu veliko slavlje. "Crni konj" na crvenom bolidu je jurio ka pobjedi, istorijskoj, jer je ovo bila prva trka u Koreji.

Kada je Alonso prošao kroz cilj, obratio se preko timskog radija: "Bjutiful, bjutiful! Grande!" (prevod nije potreban).

Bila je to njegova 26. pobjeda u karijeri i ukupno 215. za Ferari. Na vječnoj listi vozača sa najviše pobjeda, Alonso se osamio na šestoj poziciji, ispred njega je Džeki Stjuart sa 27...

Alonso je, dakle, prvi u Koreji, Hamilton drugi, Masa treći, a veteran Mihael Šumaher (Mercedes GP) bio je četvrti. Slijedili su ga Robert Kubica (Reno), Vitantonio Liuci (Fors Indija), Rubens Barikelo (Vilijams), Kamui Kobajaši (Zauber), Nik Hajdfeld (Zauber) i Niko Hilkenberg (Vilijams).

Prošlogodišnji šampion Dženson Baton bio je ispod 10. mjesta i nije osvojio bodove. Time se i matematički oprostio od titule.

POREDAK VOZAČA:


1. Alonso 231
2. Veber 220
3. Hamilton 210
4. Fetel 206
5. Baton 189

PLASMAN TIMOVA:


1. Red Bul 426
2. Meklaren 399
3. Ferari 374
4. Mercedes GP 188
5. Reno143

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC