• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Niš bez Evropskog prvenstva?

Grad na Nišavi nije dobio sredstva za izgradnju nove hale, vremena sve manje, jer je do početka EP ostalo nešto više od godinu dana.

 RUKOMET: Niš bez Evropskog prvenstva? Izvor: MONDO

Još uvijek postoje šanse da Niš bude jedan od gradova domaćina Evropskog prvenstva za rukometaše 2012. godine. Ali, te šanse su minimalne, toliko male da u gradu na Nišavi više niko ne vjeruje u to da će biti organizatori jednog velikog takmičenja.

Zapelo je kod izgradnje hale! Dvorana "Čair" u kojoj je reprezentacija Srbije najčešće domaćin u kvalifikacijama za velika takmičenja ne ispunjava standrade EHF. Gradske vlasti odlučile su se za izgradnju nove dvorane. Napravljen je projekat, saopštena cijena i navodno pronađeno rješenje za finansiranje izgradnje. Sve je izgledalo nestvarno, a tako je i bilo.

Zašto je zapelo? Naravno, razlog je novac. Izgranju je trebalo da finansiraju grad Niš i država Srbija. Međutim, kada je saopšteno da je novac iz budžeta Vlade Srbije za iduću godinu predviđen samo za rekonstrukcija stadiona Čair, bilo je jasno da od hale neće biti ništa.

"Donesena je odluka koja je putem konkursa otišla i na Vladu Srbije, za izgradnju hale, rekonstrukciju stadiona i muzeja, Nismo dobili nikakav odgovor kada su muzej i hala u pitanju, već samo za stadion", rekao je za "Sport" Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša.

"Ako ne dobijemo odgovor za halu, normalno je da nećemo ni da je gradimo. Mi smo sa naše strane učinili sve da dobijemo novu dvoranu", dodao je on.

Izgradnja hale trebalo je da počne 15. jula, ali je početak pomjeren za kraj ljeta. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović obećao je da će sve biti u redu, ali "Car Konstantin" još uvijek čeka... Evropsko prvenstvo je sve bliže, a Niš je sve dalje od ideje da ugosti najbolje rukometaše Starog kontinenta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC