• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej Džej: Ima većih vrijednosti od gren slema

Jelena Janković se sprema za start na WTA šampionatu, protiv Vere Zvonareve, ali razmišlja o odmoru, operaciji i sljedećoj sezoni.

 Džej Džej: Ima većih vrijednosti od gren slema Izvor: MONDO

Jelena Janković je, sputana povredama, imala loš drugi dio sezone. Na novoj WTA listi "pala" je za jedno mjesto i sada je osma, poslije poraza u prvom meču na Kupu Kremlja, od anonimne Kazahstanke Zarine Dijas. Međutim, nije klonula duhom. Vjeruje u bolje sutra.

Bolje sutra može da joj dođe već u Dohi, gdje u utorak počinje završni turnir sezone - WTA šampionat. Na takmičenju na kome učestvuje osam najboljih teniserki (izuzimajući povređene sestre Vilijams), svrstana je u Bijelu grupu.

Prva protivnica biće joj Vera Zvonareva (Rusija, 2) u utorak, zatim Kim Klajsters (Belgija, 3) i na kraju Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 8).

U Braon grupi igraće Karolina Voznijacki (Danska, 1), Frančeska Skjavone (Italija, 4), Samanta Stosur (Australija, 5) i Elena Dementijeva (Rusija, 7).

Po dve najbolje teniserke iz svake grupe plasiraće se u polufinale.

Jelena je kao debitant na WTA šampionatu 2007. završila takmičenje u grupi, a naredne dve godine stizala je do polufinala - oba puta je eliminisana od Venus Vilijams.

Pobjednica će zaraditi 1.550.000 dolara.

"Mogu da budem jača"



Džej Džej nije nezadovoljna sezonom na izmaku s obzirom na dobre rezultate u prvom dijelu. Jedva čeka odmor poslije turnira u Dohi, slijedi joj i operacija oka, a onda i prepreme za 2011.

Kako ocjenjujete ovu sezonu?

"Uvijek može da bude bolje, ali može i gore. Četvrtu godinu zaredom završiću među deset najboljih, što je veliki uspjeh i pokazuje konstantnost", počela je Jelena priču u intervjuu za "Eurosport".

"Ovu sezonu sam počela dobro, osvojila titulu u Indijan Velsu, stigla do finala u Rimu i polufinala na Rolan Garosu. Na žalost, poslije Vimbldona imala sam dosta povreda, izvrnula sam članak i imala problema sa leđima. Nisam mogla da igram na najvišem nivou, nisam bila dovoljno spremna što se odrazilo na samopouzdanje, samim tim i na rezultate", nastavila je Džej Džej.

"Sada ću učestvovati na završnom turniru, četvrti put zaredom, što smatram značajnim dostignućem. Mnogo godina igram, normalno je da imam i uspone i padove. Moram da nastavim da vrijedno radim, budem pozitivna i da, kada naiđe loš period, vjerujem da iz svega mogu da izađem jača", dodala je Jankovićeva.

Još niste osvojili gren slem titulu. Da li vas to pritišće?

"Daću sve od sebe da je osvojim u 2011. Ako ne uspijem, neće biti smak svijeta. Zdrava sam i srećna, imam divnu porodicu i to su najveće vrijednosti. Osvajanje gren slema mi je važno kao sportisti, ali nije 'biti ili ne biti'. Treniram da bih ostvarila sportske ciljeve, ali su mi ipak važniji oni životni".



Karolina Voznijacki je, vašim stopama, došla do vrha WTA liste bez osvojene gren slem titule. Šta vam je važnije, osvajanje gren slema ili dugogodišnja konstantnost u vrhu svetskog tenisa?

"I jedno i drugo mi je važno. Svako želi i da osvoji gren slem i da bude prvi na listi. Za one koji se ne bave sportom verovatno je važnije biti prvi nego osvojiti jedan turnir, koji god to bio. Takođe, značajno je i biti u vrhu u kontinuitetu što ukazuje na uspjehe na različitim takmičenjima, a ne samo jednom ili dva. Zato, meni kao igraču, sve je važno".

Kakvi su vam planovi za period između dve sezone?

"Imaću dve ili tri nedelje za odmor. Na žalost, moraću da operišem lijevo oko, jer treba nešto da mi se otkloni. A onda ću da uživam u slobodnom vremenu. Vjerovatno ću sa dečkom negdje otići, ali ne želim da to bude daleko. U decembru ću početi sa pripremom za novu sezonu".

Da li ste napravili plan za 2011?

"Još nisam, ali biće sličan ovogodišnjem. Možda malo lakši. Kako odmiču godine, sve sam umornija, sve češće se povređujem, a oporavak mi svaki put traje sve duže. Sljedeće godine proslaviću 26. rođendan, što ne zvuči mnogo, ali dugogodišnje bavljenje sportom je uticalo na moje tijelo. Zato moram da budem pametna kada budem pravila raspored učešća na turnirima. Voljela bih da imam trenera u budućnosti, jer sam sada samostalna u radu. Generalno, volim da budem nezavisna", zaključila je Jelena Janković.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC