• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOHA: Jelena morala na infuziju

Jelena Janković ubjedljivo je poražena na startu WTA šampionata od Vere Zvonareve - 3:6, 0:6. "Još nisam ozdravila, morala sam na infuziju".

 DOHA: Jelena morala na infuziju Izvor: MONDO

Jelena Janković nije izgubila šanse da se plasira u narednu rundu. I u prethodna dva učešća je do polufinala dolazila poslije poraza, ali u nastavku takmičenja u Dohi mora da pobijedi Viktoriju Azarenku i Kim Klajsters.

To će, međutim, biti izuzetno teško za Džej Džej s obzirom na lošu formu u kojoj se nalazi još od Vimbldona, kada je počela da kuburi sa povredama.

Od tada je zabilježila samo šest pobjeda, uz osam poraza. Više od jedne prepreke srušila je samo na US openu - dvije.

Vera Zvonareva, drugi nosilac, opravdala je ulogu favorita u prvom kolu Plave grupe WTA šampionata i pobijedila Jelenu u njihovom 13. duelu. Ruskinji je to četvrti uzastopni trijumf nad Srpkinjom i sada u ukupnom skoru vodi 7:6.

Meč je igran po sparnom vremenu, na temperaturi od 30 stepeni Celzijusa. U takvim uslovima mnogo bolje se snašla 26-godišnja Moskovljanka.

Brejk je napravila već za 2:1. Jelena je uspjela da spasi šest brejk lopti sa kojima se suočila u sedmom gemu, najdužem na meču, i smanji na 3:4, ali joj je to bilo sve što je uradila, ne samo u prvom setu, već i na meču. Ruskinja je osvojila svih osam gemova do kraja.

Meč je trajao 84 minuta.

Pobjednica je bila bolja u svim segmentima igre, a razlika je naročito bila izražena u servisu - Srpkinja je napravila čak osam duplih grešaka, a pritom nije napravila nijedan brejk (imala je samo jednu brejk loptu).

Zvonareva je imala 28 "vinera" i 15 neiznuđenih grešaka, a Jankovićeva je bila skoro duplo gora - 15 direktnih poena i 30 grešaka.

"Još se nisam u potpunosti oporavila od bolesti koju sam imala prošle nedelje. Poslije meča sam zatražila ljekarsku pomoć, dobila sam i infuziju. Teško sam disala tokom duela, vrtilo mi se u glavi i nisam imala dovoljno snage. Bilo mi je baš teško", navodi se u saopštenju dostavljenom novinarima u Dohi.

Jeleni je ovo četvrto učešće na završnom turniru u sezoni. Na debiju, 2007, takmičenje je završila u grupi, a naredne dvije godine je stizala do polufinala u kojima je oba puta poražena od Venus Vilijams.

Parovi prvog kola:


Braon grupa

Karolina Voznijacki (Danska, 1) - Elena Dementijeva (Rusija, 7) 6:1, 6:1

Frančeska Skjavone (Otalija, 3) - Samanta Stosur (Australija, 5) 4:6, 4:6

Plava grupa


Vera Zvonareva (Rusija, 2) - Jelena Janković (Srbija, 6) 6:3, 6:0

Kim Klajsters (Belgija, 3) - Viktorija Azarenka (Belorusija, 8)

Pobjednica WTA šampionata zaradiće 1.550.000 dolara.


(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC