• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Srpski juriš na medalju

SP za odbojkašice počeće u petak u Japanu, a reprezentativke Srbije pokušaće da ponove uspjeh sa prošlog šampionata i osvoje medalju.

 ODBOJKA (SP): Srpski juriš na medalju Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije će se na Svjetskom prvenstvu, od 29. oktobra do 14. novembra, u Tokiju takmičiti u Grupi A zajedno sa Peruom, Poljskom, Alžirom, Kostarikom i domaćinom Japanom.

Prvi meč na turniru izabranice Zorana Terzića igraće protiv Kostarike, u petak od 15 sati po lokalnom, odnosno 8.00 po srednjeevropskom vremenu, a dan kasnije u isto vrijeme, protivnik će im biti Poljska.

Srbija će u trećem kolu, 31. oktobra od 4.30, igrati protiv Perua, a poslije slobodnog dana, u četvrtom kolu sastaće se sa Alžirom u 5.00.

U srijedu, 3. novembra, od 10 sati, odbojkašice Srbije igraće posljednji meč u grupi protiv Japana.

U B grupi u Hamamacuu igraće Brazil, Italija, Holandija, Češka, Portoriko i Kenija, dok će se u C grupi u Macumotou takmičiti SAD, Kuba, Njemačka, Tajland, Kazahstan i Hrvatska.

U D grupi u Osaki igraće Kina, Rusija, Južna Koreja, Turska, Dominikanska republika i Kanada.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe, koje će poslije toga formirati dvije četvrtfinalne grupe sa po osam ekipa. Po dvije najbolje selekcije iz obe grupe izboriće plasman u polufinale.



Ako bude među četiri najbolje ekipe, reprezentacija Srbije će igrati u četvrtfinalnoj Grupi E, koju će činiti prve četiri selekcije iz Grupe D.

Takmičenje u četvrtfinalu počinje u subotu, 6. novembra, polufinala su na programu sedam dana kasnije, a finale će se igrati posljednjeg dana turnira, 14. novembra.

Na 16. Svjetskom prvenstvu u Japanu biće odigrane 104 utakmice.

Na prethodnom Svjetskom prvenstvu, koje je prije četiri godine održano u Japanu, reprezentacija Srbije je pod imenom Srbija i Crna Gora osvojila bronzanu medalju pobjedom nad Italijom od 3:0. Tada je za najboljeg libera na turniru proglašena Suzana Ćebić.

(Beta, MONDO, foto OSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC