• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Djevojke, obradujte opet Srbiju!

U petak (8.00) protiv Kostarike, odbojkašice Srbije kreću u odbranu bronzane medalje sa prethodnog SP. Djevojke ne obećavaju čuda, ali vjeruju u sebe...

 ODBOJKA (SP): Djevojke, obradujte opet Srbiju! Izvor: MONDO

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije s optimizmom očekuje utakmicu protiv Kostarike na prvenstvu svijeta u Japanu, na kojem će od 29. oktobra do 4. novembra braniti bronzanu medalju.

Podsjetimo, prije četiri godine takođe u Japanu, odbojkašice Srbije i Crne Gore izgubile su u polufinalu od Brazila sa 3:1, a potom u meču za treće mjesto pobijedile Italiju sa 3:0 i osvojile prvi medalju ikada za našu zemlju na svjetskim prvenstvima.

Naše gracije na 17. SP startuju u petak, u osam časova ujutru po našem vremenu!

Srednji bloker Nataša Krsmanović izjavila je da ne treba potcijeniti selekciju Kostarike koja je prvi protivnik našeg tima na šampionatu svijeta.

"Nadam se pobjedi, iako pretpostavljam da se radi o dobroj ekipi", izjavila je Krsmanović i dodala da je u ovom renutku više brine meč sa Poljskom.

Tehničar Ana Antonijević takođe je poručila da protiv svakog protivnika, pa i protiv relativno lakog kakav je Kostarika, treba igrati ozbiljno.

"Mjesecima smo se pripremale za ovaj šampionat i zato svakoj utakmici treba da priđemo maksimalno ozbiljno", rekla je Antonijević.

Optimista uoči utakmice sa Kostarikom je i primač Jasna Majstorović.

"Mislim da ćemo i ovog puta u Japanu opravdati očekivanja. Naporno smo radile i čini mi se da je atmosfera u našem timu ista ona koja je vladala kada smo osvojile srebro", istakla je Majstrorović.

Ona je napomenula da će prva utakmica bez sumnje biti "među lakšima na šampionatu", ali da protivnika sigurno ne treba potcijeniti.

"Među igračicama vlada pozitivna trema i nadam se da ćemo završiti prvi dio takmičenja kao prve u grupi i da ćemo uspjeti da uđemo u polufinale", rekla je Majstorović.

Srednji bloker Milena Rašić istakla je da bi "bilo glupo baciti u vodu" sav trud uložen proteklih mjeseci u pripreme za odbranu srebrne medalje.

"Ne poznajemo dobro Kostariku, ali imamo vremena da pogledamo video snimak i proučimo njihovu igru, kako bismo spremno dočekale sutrašnji meč", rekla je Rašić.

Pored Srbije i Kostarike u Grupi A još su Peru, Japan, Poljska i Alžir, a svi mečevi biće odigrani u Tokiju. Poslije Kostarike, naše odbojkašice igraće redom protiv Poljske (subota), Perua (nedelja), Alžira (utorak) i Japana (sreda).

Četiri od šest ekipa plasiraće se u drugu fazu, gdje će u novoformiranoj Grupi E, reprezentacije iz naše Grupe A ukrstiti sa ekipama iz Grupe D. Tamo su Rusija, Kina, Južna Koreja, Turska, Dominikanska Republika i Kanada.

Samo dve najbolje ekipe iz Grupe E plasiraće se u polufinale, koje je na programu 13. novembra. Borbe za medalje biće održane dan kasnije, 14. novembra.

(MONDO/agencije, foto: fivb.ch)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC