• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Ubjedljiv start srpskih djevojaka

Na startu 17. svjetskog prvenstva u odbojci, Srpkinje su preslišale tim Kostarike sa 3:0. U subotu, od 8.00, derbi prve faze sa Poljskom.

 ODBOJKA (SP): Ubjedljiv start srpskih djevojaka Izvor: MONDO

Ubjedljivo!

Tako su startovale najbolje odbojkašice Srbije na 17. svjetskom prvenstvu u Japanu.

U petak ujutru po našem vremenu, plave gracije počele su odbranu bronzane medalje od prije četiri godine (ili osvajanje nečeg vrijednijeg?) impresivnom pobjedom protiv nedorasle ekipe Kostarike - 3:0 (25:15, 25:18, 25:14).

"Trening" za derbi meč drugog kola Grupe A, u subotu protiv Poljske, trajao je 66 minuta... U "Gimzaniji" u Tokiju, djevojke iz Kostarike nijednog trenutka nisu bile ravnopravan protivnik djevojkama Zorana Terzića.

Poslije meča sa Poljskom, "plave" će se u nedelju sastati sa Peruom, a poslije dana pauze u ponedeljak, slijede mečevi sa Alžirom i domaćinom Japanom.

Prije ovog duela, u Grupi A odigran je jedan meč i Peru je pobijedio Alžir sa 3:0 (25:16, 25:12, 25:18).

U posljednjem meču naše grupe u petak ostalo je da se odigra još duel između Japana i Poljske, a poslije pet odigranih kola u drugu fazu plasiraće se četiri najbolje ekipe i "ukrstiti" u novoj grupi sa najboljim timovima u Grupi D, koju čine Rusija, Kina, Južna Koreja, Turska, Dominikanska Republika i Kanada.

Srbiju ćemo svakako gledati u novoformiranoj Grupi E, kada će nastupiti prava iskušenja, a već bi meč sa Poljakinjama u subotu, takođe od osam časova ujutru po srednjeevropskom vremenu, mogao da pokaže u kakvoj se formi nalaze srpske "gracije".



Svi mečevi Grupe A biće odigrani na tarafleksu Jojogi nacionalnog stadiona u Tokiju.

Prije četiri godine, na SP koje je održano takođe u Japanu, reprezentacija tadašnje Srbije i Crne Gore osvojila je prvu medalju za "plave" na svjetskim prvenstvima za odbojkašice - bronzanu.

SRBIJA: Nikolić 8, Brakočević 10, Malagurski 6, Krsmanović 12, Majstorović 1, Molnar 5, Antonijević, Vesović 2, Ognjenović 1, Veljković 4, Rašić 6, Ćebić (libero).

KOSTARIKA: Tompson 3, Fernandes, Činčila, Kope 7, A. Vilis 2, Kesada 6, V. Vilis 12, Ramires, Adar, Fonseka, Ines 1, Alfaro (libero).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC