• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Srbija preokretom do trijumfa!

Ženska odbojkaška reprezentacija ostvarila i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Japanu - 3:1 protiv Poljske.

 ODBOJKA (SP): Srbija preokretom do trijumfa! Izvor: MONDO

Pao je jedan od najtežih protivnika u prvoj fazi SP!

Poslije laganog početka protiv Kostarike (3:0), Srbija je u drugom kolu odigrala napet meč sa zvanično trećom reprezentacijom Evrope, prošla mnoga iskušenja i slavila rezultatom 3:1.

Poslije sat i 49 minuta igre, po setovima Srbija - Poljska 19:25, 27:25, 26:24, 25:22! Kada se saberu svi poeni, bilo je 97:96 i taman za toliko je Srbija bila bolja.

U trećem kolu Srbija se sastaje sa Peruom, u nedjelju od 4.30 ujutru po centralnoevropskom vremenu, odnosno 12.30 po lokalnom.

"Plave" će u tu utakmicu sigurno ući sa mnogo samopouzdanja, dok će Poljakinjama biti teško da se vrate u život poslije dva poraza u mečevima koje su objektivno mogle da dobiju (protiv Japana u prvom kolu vodile 2:1 u setovima i 22:19).

Srpske odbojkašice u subotu su igrale sve bolje kako je vrijeme odmicalo.

Nije ih uzdrmao gubitak prvog seta, u kojem su vodile sa 14:8, a onda gledale kako Poljska sjajnom odbranom i blokovima pravi preokret do 16:19 i 17:21, poslije čega je bilo jasno da je taj set olako prokockan.

Drugi i treći set odvijali su se, donekle, po istom scenariju. Srbija je dobro počinjala, a Poljakinje hvatale priključak i sredinom seta prelazile u vođstvo. Ipak, dramatičan finiš je oba puta pripao izabranicama Zorana Terzića!

U drugom se Poljska izvukla iz deficita od 24:22, zatim odbranila još jednu set-loptu na 25:24, ali su Nataša Krsmanović i Jelena Nikolić donijele dva vezana poena za izjednačenje na 1:1.

Treći set bio je praktično izgubljen za "plave", čije se vođstvo od 11:6 lošim prijemom servisa i blokovima protivničkog tima pretvorio u četiri poena zaostatka (15:19).

Uslijedili su prelomni trenuci čitave utakmice - Srbija je brzo uspostavila ravnotežu i uzastopnim akcijama Jelene Nikolić izjednačila na 20:20. Poljska je opet stekla lijepu prednost (21:23), a srpske odbojkašice se još jednom vratile u život i povele 24:23 blokom Milene Rašić.

Pri rezultatu 25:24, ušla je u igru Jasna Majstorović, kao specijalista za servis i odlično odradila posao. Prijem servisa na drugoj strani bio je loš, a Nikolićeva nije odbila "poklon" šansu - 26:24!

Kada smo u četvrtom setu poveli sa 13:8 (serija 5:0 u režiji Brižitke Molnar), pa zahvaljujući sve čvršćem bloku i sa 19:12, učinilo se da je posao završen. Nisu tako mislile Poljakinje, koje su "mic po mic" prišle na 23:20, zatim izblokirale Sanju Malagurski, pa profitirale od nesporazuma naših igračica na servisu - 23:22...

Pozvao je selektor Terzić tajm-aut, smirenim glasom rekao šta i kako dalje. Uz malo sreće izborena je meč-lopta, koju je iz kontre realizovala Malagurski.

Srbija ima i kvalitet i karakter, samo ovako da nastavi!

SRBIJA: Nikolić 19, Brakočević 4, Malagurski 13, Krsmanović 12, Majstorović, Molnar 13, Antonijević, Vesović, Ognjenović 1, Veljković, Rašić 18, Ćebić.

POLJSKA: Zenik, Košek 3, Okunievska 10, Bednarek 1, Hlinka 6, Žaroslinska 1, Verblinska 17, Sadurek 5, Vološ, Gajgal 9, Jagielo 5, Kačor 15.

(MONDO, foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC