• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Biće teško i protiv Perua

"Često smo rješavali situacije individualnim kvalitetom, koji sigurno nije veći od kvaliteta Poljakinja. Ali eto, uspjeli smo da završimo posao".

 Terzić: Biće teško i protiv Perua Izvor: MONDO

Srpske odbojkašice pobijedile su jednog od najtežih rivala u prvoj fazi SP i ne smeju to da upropaste u sljedećoj utakmici.

Trijumf u susretu sa Poljskom bio bi značajno devalviran ukoliko Srbija ne bi pobijedila i Peru u meču trećeg kola A grupe Svetskog prvenstva (nedjelja, 4.30), ocjena je prvog trenera Zorana Terzića.

"Biće to vrlo težak meč, možda i najvažniji u grupi. Ako eventualno izgubimo od Japana, to ne bi bilo toliko strašno. Međutim, poslije ovakve utakmice sa Poljskom, treba da igramo sa Peruom koji je vrlo dobra ekipa i uz to nam ne leži. Igrali smo sa njima dva puta i nadam se da ćemo ih dobiti, makar se ponovo mučili", rekao je Terzić.

Slavlja poslije meča sa Poljskom (3:1) nije bilo. Terzić je veoma iskusan trener i zna šta je u subotnjoj partiji moglo da bude bolje.

"Žao mi je što nismo mogli od početka do kraja meča da izdržimo pritisak, da u fazama kada se odlučivalo odigramo najmirnije i najbrže, da naša prepoznatljiva igra dođe do izražaja", prokomentarisao je Terzić.

"Umjesto toga, često smo rješavali situacije individualnim kvalitetom, koji sigurno nije veći od kvaliteta koji posjeduje Poljska. Ali eto, uspjeli smo da završimo posao. Nadam se da ćemo nadalje moći lakše da igramo".

Njega "posebno raduje način na koji smo dobili utakmicu".

"Osim prvog, koji smo izgubili, rješavali smo setove na njihovom kraju. Poljska je često imala po par poena prednosti, a mi dobijali".

Kapiten Jelena Nikolić bila je prezadovoljna ispoljenim timskim duhom i hrabrošću mlađih odbojkašica.

"Čak i kada nam nije išlo, znala sam da mora da bude dobro, jer smo se baš borile i igrale srcem. Pohvalila bih mlađe igračice, posebno Rašić i Malagurski, jer su pokazale da mogu da preuzmu odgovornost u trenucima odluke".

Nikolićeva je optimista pred duel sa Peruom.

"Nema govora o opuštanju. Svjesne smo koliko smo teško dobile Poljsku, a od Perua smo sigurno jače. Samo da od početka krenemo da igramo kako treba i da se borimo ako zapadnemo u krizu".

Milena Rašić bila je fenomenalna na mreži i to u obe faze igre.

"Na kraju sva četiri seta igralo se 'poen za poen', tako da je za pobjedu trebalo mnogo snage i sreće. Mi smo se dobro pripremile, bile smo koncentrisane kada se rješavalo i to je dovelo do rezultata 3:1 za nas. Međutim, to je sada prošlost, već počinjemo da se pripremamo za Peruanke".

Sanja Malagurski ukazala je na sjajnu atmosferu na terenu.

"Djelovale smo kao jedna i borile se za svaki poen. Ostvarile smo važnu pobeda za nastavak takmičenja, ali moramo i nadalje da poštujemo svakog protivnika. Pokušaćemo da izborimo što bolji plasman u grupi".

Za dalje takmičenje plasiraće se po četiri najbolje selekcije iz svake grupe. Biće formirane dve grupe od po osam timova, od kojih će po dvije najuspešnije u polufinale.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC