• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP kval): Remi BiH i Makedonije

Rukometaši BiH odigrali neriješeno 28:28 sa Makedonijom u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Srbiji 2012.

 RUKOMET (EP kval): Remi BiH i Makedonije Izvor: MONDO

Samo dva meča odigrana su u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a kontinentalni šampionat se već čini daleko za izabranike Vojislava Rađe.

Poslije poraza od favorita naše grupe Mađarske u gostima, rukometaši BiH nadali su se pobjedi protiv Makedonije, s kojom će se po svemu sudeći boriti za drugo mjesto, ali to se nije desilo.

Iako je BiH vodila tokom većeg dijela meča, meč igran u nedjelju u sarajevskoj dvorani Skenderija završen je bez pobjednika, rezultatom kojim će biti mnogo više zadovoljni Makedonci.

Reprezentacija BiH nakon prvih 30 minuta bila je na putu da ostvari trijumf. Golman Šarić odlično je branio u prvom dijelu omogućivši svojoj ekipi da ode na odmor sa prednošću od dva gola - 15:13.

Krenula je ekipa Vojislava Rađe dobro i u nastavku i povela sa četiri gola razlike, ali uskoro su se Makedonci pribrali i polako krenuli da sustižu našu reprezentaciju.

Ni promjena na golu bh. reprezentacije i odbrane Grahovca nisu pomogle da BiH ponovo stekne osjetniju prednost pa se u posljednjih pet minuta ušlo sa dva gola razlike 27:25.

Makedonci su u finišu dodali gas odlučni da ostvare povoljan rezultat u gostima i uspjeli da izjednače na 27:27. Kelečević je zatim ponovo vratio BiH u vođstvo, ali je Lazarov iz sedmerca ponovno poravnao rezultat 28:28.

Jaškić nije uspio da postigne pogodak u posljednjem napadau bh. selekcije, ali na njegovu sreću, to nije uspjelo ni Makedoncima koji su imali posljednji napad na utakmici.

Terzić i Doborac istakli su se sa po šest postignutih pogodaka, dok su kod Makedonaca najzapaženiji bili veteran Alušovski sa osam i Mojsoski sa šest golova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC