• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Žapci" već prijete Partizanu

Prvo kolo nove evroligaške sezone donijeće vaterpolo spektakl - susret dvije najtrofejnije evropske ekipe, zagrebačke Mladosti i Partizana.

 VATERPOLO: "Žapci" već prijete Partizanu Izvor: MONDO

Mladost ima sedam evropskih titula, a Partizan šest. Crno-bijeli su godinama u evropskom vrhu, ali im je uvijek nedostajao "završni udarac".

Ove sezone, cilj Partizana je da se konačno domogne sedme titule, a uprava crno-bijelih je u saradnji sa beogradskim vlastima, već poslala kandidaturu za organizaciju finalnog turnira.

Žrijebom u Rijeci, odlučeno je da Partizan bude u grupi sa ekipom Mladosti, za koju od ove sezone igra bivši Partizanov as Vanja Udovičić, a tu su i Barselona i Olimpijakos.

Partizan i Mladost nedavno su odigrali prijateljski meč u Beogradu i crno-bijeli su dobili 11:9 (bio je to meč za trofej "Partizanove legende").

Trener Mladosti Emil Nikolić ipak je uvjeren da će njegov tim slaviti u derbiju Grupe C, 13. novembra na bazenu kraj Save.

"Biće to utakmica favorita ove grupe. Sa Partizanom smo trenirali i nema nepoznanica. Vjerujem da smo u boljoj formi, jer smo odigrali više utakmica", ocijenio je Nikolić poslije žrijeba.

O ostalim ekipama, trener Mladosti je rekao da se Barselona pojačala, dok je Olimpijakos u finansijskim problemima i vjerovatno najslabiji tim u grupi.

"Vjerujem u kvalitet svoje ekipe", poručio je trener zagrebačkih "žabaca".

Biće to sudar dvije izuzetne ekipe, koje u svojim redovima imaju sjajne igrače i reprezentativce.

Za Mladost brani Josip Pavić (blistao je na nedavnom Evropskom prvenstvu u Zagrebu), tu su i Petar Muslim, Ivan Buljubašić, Frano Karač, iskusni centar Igor Hinić... O kvalitetima Vanje Udovičića suvišno je trošiti riječi, uostalom bio je MVP na EP u Zagrebu.

Kapiten Partizana Vladimir Vujasinović u cjelini je zadovoljan žrijebom.

"Jasno je da će Partizan i Mladost biti glavni kandidati za plasman u drugu fazu Evrolige. Olimpijakos je dosta promijenio ekipu, dok Barselona ima par iskusnijih igrača, ali generalno je to mlad tim, koji dugo nije igrao Evroligu. Ako ih ozbiljno shvatimo, nemaju timski kvalitet da nas ugroze".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC