• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Još kad dođe adrenalin...

"Plašim se da nam se ove lake pobjede ne obiju o glavu. Potrebne su nam jake utakmice, da skoči adrenalin", kaže selektor Srbije Zoran Terzić.

 ODBOJKA (SP): Još kad dođe adrenalin... Izvor: MONDO

Odbojkašice Srbije motivisale su sebe, koliko su mogle, da utakmicu protiv autsajdera u Grupi A na SP u Japanu odigraju, što sportisti vole da kažu, maksimalno angažovano.

Uprkos svim naporima, prema procjeni selektora Zorana Terzića, uspjele su da stignu samo do 50 odsto.

Ne potcjenjivački, ali pomalo opušteno, Sprkinje su sa 3:0 pobijedile Alžirke i sada, neporažene poslije četiri duela, očekuju srijedu i najvažniji meč do sada, protiv domaćina, Japana.

Upravo ta lakoća pobjeda protiv Perua i Alžira u posljednje dve utakmice, između kojih se ugurao i slobodan dan na turniru, plaši Terzića. Otpor koje su mogle da pruže te ekipe nije tjerao srpske odbojkašice na gornje granice svojih mogućnosti, a na treninzima nemoguće je postići takmičarski naboj koji donosi Mundijal.

Zato je na neki način selektor zadovoljan što je Alžir pružio, koliko-toliko, dostojan otpor u meču koji je trajao 67 minuta i tokom kojeg je Terzić u igru poslao svaku igračicu koju je poveo na put.

"Bolje što je tako...", kaže Terzić o nešto jačem otporu Alžirki.

"U nekim situacijama utakmica je bila teža nego što smo očekivali, jer mi definitivno nismo igrali onako kako je potrebno u ovakvim utakmicama. Takođe, u nekim situacijama su Alžirke odigrale pristojno, naročito u odbrani. Imali smo bolji trening nego što smo možda očekivali", rekao je Terzić i dodao da je zadovoljan igrom svih djevojaka.

"U principu jesam...", rekao je selektor bronzane ekipe sa posljednjeg SP i dodao:

"One su danas pružile recimo 50 odsto svojih mogućnosti, a sigurno je da ne može da se igra maksimalno angažovano protiv ovakvog protivnika. Ali, s druge strane, plašim se da nam se ovo malo ne olupa u glavu. Ipak, od utakmice sa Peruom evo već drugi dan prolazi bez pravih iskušenja. Imali smo trening, ali potrebno nam je više jakih utakmica, više adrenalina u terenu", svjestan je Terzić da Srbija možda i suviše lako dobija rivale.
Duel sa takođe neporaženim Japanom neće ličiti ni na jedan do sada. Protivnik je zaista kvalitetan i bodriće ga skoro 15.000 navijača.

"Jedva čekamo taj Japan da bi i to došlo. Nadam se da će u srijedu i to biti u redu", podvukao je selektor, koji je u utorak rano ujutru po našem vremenu priuštio Dragani Marinković debi na Svjetskom prvenstvu.

"S obzirom da mi je bio debi, bila sam uzbuđena, ali realno Alžir je najslabija ekipa u grupi i nisam imala preveliku tremu. Nema više utakmica u kojima možemo da priuštimo sebi da malo predahnemo, jer dolazi Japan, a potom drugi dio. Sada stvarno moramo da stegnemo", rekla je Marinkovićeva i dodala:

"Samo hrabro i naprijed!"

Ona je uvjerena da će Srbija tek pokazati koliko je jaka.

"Naša igra će doći do izražaja protiv jačih ekipa, jer realno ne možemo pričati o kvalitetu igre protiv tima kakav je Alžir".

Jasna Majstorović priznaje da su igračice više razmišljale o narednom protivniku nego onom koji se u tom trenutku nalazio sa druge strane mreže.

"Previše lagano smo ušle u ovaj meč, vjerovatno zato što su nam glave okrenute ka Japanu..."

Kapiten Jelena Nikolić složila se sa selektorom Terzićem da je za Srbiju bolje što je Alžir odlučio da izađe i bori se.

"Alžir je danas odigrao bolje nego što smo očekivali, ali to je bilo samo u našu korist, jer su poeni trajali duže i to nam je koristilo za sutrašnji meč. Bilo bez veze da sa 'dva dana slobodno' igramo važan meč sutra. Nadam se da smo to iskoristili danas, iako ovo nije bila naša najbolja odbojka".
Predvodnica ove generacije ima samo jedan cilj pred sobom, da u drugu fazu ponese svih pet pobjeda.

"Nije mi bitno da li igramo protiv Japana ili protiv nekog drugog, već samo da u drugu grupu prenesemo maksimalan broj bodova. Sigurna sam da ćemo u srijedu igrati bolje nego prethodnih dana..."

Jovana Brakočević rekla je:

"Mislima smo već okrenuti ka meču sa Japanom, to nam je prioritet i nadamo se da ćemo na pravi način krunisati prvu fazu Svjetskog prvenstva. Nismo protiv Alžira ušli potcjenjivački, možda samo opušteno, pa smo previše 'razvukle' taj meč..."

Jovana Vesović takođe je utakmicu sa Alžirom doživjela kao zagrijavanje za susret sa domaćinom, u srijedu od 10 časova u dvorani "Jojogi".

"Ovo je bio kao neki trening u sklopu onoga što nas očekuje u srijedu popodne protiv Japana".

Poslije tri duela u kojima je bila rezerva, Silvija Popović konačno je istrčala na tarafleks. I odmah pokazala da na nju može da se računa u bilo kom trenutku.

Uloga rezerve nije ohladila srpsku odbojkašicu.

"To mi je u krvi. Toliko dobro igram, tako da, bez obzira koliko dugo nisam na terenu, lopta me 'povuče' i sve dođe na svoje. Tri dana nisam bila na terenu, ali ništa strašno...", rekla je Popovićeva uz osmijeh.

Ona vjeruje da je za uspjeh protiv Japana, dovoljno da srpske djevojke budu mirne i staložene i da će sve doći na svoje.

"Trebalo bi psihički da se pripremimo za duel sa domaćinom, a vjerujem da će naš kvalitetet doći do izražaja tek u drugoj fazi".

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC