• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Prvi poraz Srpkinja

Srpske odbojkašice propustile sedam set-lopti u porazu od Japana (1:3) u posljednjem kolu prve faze Svjetskog prvenstva.

 ODBOJKA (SP): Prvi poraz Srpkinja Izvor: MONDO

Ženska odbojkaška reprezentacije Srbije prenijeće u drugu fazu takmičenja četiri, od mogućih šest bodova, pošto je u okršaju za prvo mjesto u A grupi izgubila od selekcije domaćina.

Japan - Srbija 3:1 (28:26, 29:27, 18:25, 27:25), poslije 113 minuta igre.

Rezultat utakmice po setovima sve govori. Izabranice Zorana Terzića sva tri seta su izgubile u neizvjesnim završnicama, a nedostajalo je samo malo koncentracije za potpuno drugačiji ishod.

"Plave" su u prvom i četvrtom setu prokockale vođstvo od 24:22, dok u drugom nisu iskoristile tri set lopte.

Posebno boli gubitak posljednjeg seta, u kojem su se srpske igračice dva puta vraćale iz ozbiljnog deficita (16:16 poslije 11:16, pa 20:20 poslije 17:20), a onda katastrofalnim prijemom servisa "prosule" sve što su uradile do tada.

Šteta prije svih zbog kapitena, Jelene Nikolić, koja je donijela ekipi 25 poena (čitav jedan set!) i jedina igrala na visokom nivou od početka do kraja meča.

Nisu "plave" odoljele atmosferi u tokijskoj dvorani Jojogi, gdje je oko 10.000 gledalaca bodrilo Japanke da istraju u svojoj frenetičnoj igri. Ne bi bilo korektno ovaj poraz pripisati isključivo greškama i dekoncentraciji Terzićevih igračica, jer je domaća ekipa u najboljem svjetlu demonstrirala azijski stil odbojke.

Japanke igraju prvoklasnu odbranu, a u fazi napada brzim razmišljanjem i kombinacijama nadoknađuju manjak centimetara na mreži.

Iz A grupe u dalje takmičenje idu Japan (5-0), Srbija (4-1), Poljska (3-2) i Peru (2-3). Japan prenosi tri pobjede, Srbija dvije, a Poljska jednu.

Protivnici Srbije u drugoj fazi biće Rusija (5-0), Koreja (4-1), Turska (3-2) i Kina (2-3). Za plasman na jedno od prva dva mjesta, koja vode u polufinale, Srbija će vjerovatno morati da zabilježi sve četiri pobjede.

Nije nemoguće, ali...

JAPAN: Kurihara 2, Nakamiči 1, Takešita 1, Inoue 14, Jamamoto 4, Sano, Jamaguči 8, Araki, Kimura 27, Ebata 17, Sakoda, Ino, protivničkih grešaka 28.

SRBIJA: Nikolić 25, Brakočević 1, Malagurski 10, Krsmanović 15, Majstorović, Molnar 18, Antonijević, Vesović, Ognjenović 2, Veljković, Rašić 8, Ćebić, protivničkih grešaka 24.

(MONDO, foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC