• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Lakše sa Turskom nego sa Japanom

U reprezentaciji Srbije zadovoljni uprkos porazu od domaćina i vjeruju da je protiv Turkinja dovoljno ponoviti igru iz meča sa Japankama.

 ODBOJKA (SP): Lakše sa Turskom nego sa Japanom Izvor: MONDO

Put do medalje na Svjetskom prvenstvu u Japanu, Srpkinje vodi preko četvrtfinalne Grupe E, u kojoj će u petak od 2,30 po srednjeevropskom vremenu startovati protiv Turske.

Dvije najbolje reprezentacije iz grupe plasiraće se u polufinale.

"Ukoliko ponovimo igru protiv Japana, imamo realne šanse za pobjedu protiv narednog rivala - Turske", rekao je srpski selektor Zoran Terzić.

Njegove izabranice su poslije četiri pobjede, na kraju prve faze takmičenja poražene od Japanki, ali ga neuspjeh nije deprimirao. Naprotiv.

"Možemo da budemo zadovoljni, jer smo odigrali dobro protiv Poljske i još bolje protiv Japana, dok smo ostale dvije utakmice dobili relativno lako uz slabiju igru".

Terzić je podsjetio da je o prvom mjestu u grupi odlučivalo nekoliko poena.

"Iako smo prvi dio prvenstva završili na drugom mjestu i dalje imamo šanse za visok plasman".

Turskog korektora Neslihan obilježio je kao najveću prijetnju.

"Upoznati smo sa igrom Turske, koja se velikim dijelom oslanja na Neslihan - pokretačku snagu ekipe".



Prema njegovom riječima, glavni zadatak "plavih" djevojaka u predstojećem duelu biće neutralisanje efikasnosti napada ostalih turskih igračica.

"Ukoliko uspijemo da zaustavimo ostale igračice, a da pritom Neslihan uzme svojih očekivanih 20 do 25 poena, imamo šanse za pobjedu".

On je napomenuo da je teško prognozirati ishod drugog meča u četvrtfinalnoj grupi protiv Kine.

"Kina je iznenađenje, jer iz prvog kruga dolazi bez bodova. Ipak, upravo zbog toga treba biti oprezan pošto će Kineskinje sigurno tražiti šansu za visok plasman. Nedavno smo igrali sa njima dvije prijateljske utakmice i obe smo izgubili, ali to sigurno nije realan pokazatelj naših mogućnosti".

Terzić u selekciji Rusije vidi "najjačeg protivnika" u ovoj fazi takmičenja. "Zbornaja" je iz prve faze donijela maksimalan broj bodova, kao i Japan - šest.

"Ukoliko budu igrale kako znaju, teško da će bilo ko moći da ih dobije. Ipak, u međusobnim duelima bilježili smo i pobjede, ali ostaje činjenica da će biti veoma teško i da ćemo morati da odigramo masimalno dobro ukoliko želimo uspjeh".

Selektor Srbije je posljednjeg protivnika u grupi, selekciju Južne Koreje nazvao "najprijatnijim iznenađenjem šampionata".

"Tri puta smo relativno lako uspijevali da pobijedimo Koreju, ali je sada situacija mnogo drugačija, s obzirom da su naše protivnice značajno popravile igru".

On je istakao da nije zadovoljan ranim terminima u kojima će srpska reprezentacija igrati naredne mečeve, ali da se na njih treba priviknuti.

"Ne odgovara nam satnica, ali s druge strane i na prošlom Svjetskom prvenstvu u Japanu igrali smo u istim terminima i bili uspješni. Najvažnije je da igračice u svakom trenutku, pa makar to bilo i u pet sati ujutro, motivaciono budu spremne da pruže najbolje partije", zaključio je Terzić.

Brižitka Molnar je naglasila da najteži dio prvenstva tek dolazi, ali da je reprezentacija Srbije "potpuno spremna" za predstojeće izazove.

"Spremale smo se dugo za ovo takmičenje i ukoliko budemo igrale onako kako znamo neće biti problema", rekla je Molnar i naglasila da bi meč protiv selekcije Turske trebalo da bude "lakši" nego onaj protiv Japana.



Milena Rašić je istakla da iako Srpkinjama "nije prijao poraz od Japan" to ih neće spriječiti da uz veliki optimizam i vjeru u svoje sposobnosti uđu u meč protiv Turske.

"Japanke su imale više sreće. Sada se okrećemo Turskoj, čiju igru dobro poznajemo. Važno je samo da obratimo pažnju na njihovog korektora", istakla je Rašić.

Sanja Malagurski je, takođe, optimista uoči meča sa Turskom.

"Naporno smo se pripemali za ovo takmičenje. Svaka ekipa je u ovoj fazi šampionata kvalitetna, odnosno nema više autsajdera, ali se nadam da ćemo se oporaviti od jedinog poraza i da ćemo nastaviti da pobjeđujemo", rekla je Malagurski.

Korektor Jovana Brakočević je ocijenila da poraz protiv Japana ima i "pozitivnu stranu".

"Učinio je da ne poletimo previše visoko, kako bismo s mnogo više koncentacije i zalaganja ušle u naredne mečeve", poručila je Brakočević.

Grupa E

Srbija - Turska, Peru - Rusija, Poljska - Južna Koreja, Japan - Kina.

TABELA: Rusija i Japan po 6, Srbija i Južna Koreja po 5, Poljska i Turska po 4, Kina i Peru po 3.

Grupa F

Holandija - Kuba, Češka - SAD, Brazil - Tajland, Italija - Njemačka.

TABELA: Brazil i SAD po 6, Njemačka 5, Kuba, Holandija, Češka i Italija po 4, Tajland 3.

(Tanjug, MONDO, foto FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC