• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAZEL: Viktorova lekcija Gaskeu!

Za nešto duže od sat vremena, Viktor Troicki pobijedio je Rišara Gaskea u četvrtfinalu ATP turnira u Bazelu i sada čeka Novaka Đokovića.

 BAZEL: Viktorova lekcija Gaskeu! Izvor: MONDO

U predigri meča koji bismo mogli lako da gledamo u Beogradskoj areni, u finalu Dejvis kupa za 2010. godinu, Viktor Troicki očitao je Rišaru Gaskeu lekciju iz modernog tenisa.

Za koji minut duže od sat vremena igre u Bazelu, Beograđanin je izborio peto polufinale sezone - 2:0 (6:4, 6:2).

Poslije pobjede u prvom ATP duelu protiv vršnjaka Gaskea, Troicki (24) očekuje kraj meča Novak Đoković - Robin Hase kako bi saznao protivnika u subotnjem meču za finale Bazel Indorsa, u kojem trijumf donosi 500 ATP bodova i nagradu od 291.700 evra.

Poslije pobjede u prvom ATP duelu protiv vršnjaka Gaskea, Troicki (24) očekuje kraj meča Novak Đoković - Robin Hase kako bi saznao protivnika u subotnjem meču za finale Bazel Indorsa, u kojem trijumf donosi 500 ATP bodova i nagradu od 291.700 evra.

Nakon Moskve, koju je kasnije osvojio i Dohe, Nju Hejvena i Tokija, gdje je doživljavao poraze, Troicki (32. ATP) je došao do petog polufinala sezone, tako da se već može reći da mu je ovo najkonstantnija godina na ATP turu do sada. Ovim uspjehom, već je zaradio 64.100 evra i 135 ATP bodova, jer je prošle sezone, na premijernom učešću u Bazelu, ispao u drugom kolu od Marina Čilića.

Protiv Gaskea, 27. na ATP listi i trećeg po rangu francuskog tenisera, Troicki je igrao "klimavo" do polovine prvog seta, a kada se zaigrao i pregrmio svoj servis gem na 4:3 za protivnika, počeo je da igra tenis kakav prikazuju igrači iz Top 10 družine.

Gaske nijednom nije došao do brejk lopte do kraja meča u kojem je djelovao impresivno do pomenutog osmog gema prvog seta.

Do rezultata 4:3 u svoju korist, Francuz koji je svojevremeno bio suspendovan zbog korišćenja kokaina, prepustio je Troickom samo jedan poen u četiri servis gema, ali opet nije uspijevao ozbiljnije da ugrozi servis srpskog tenisera. Najbliže što je Gaske prišao brejk lopti bilo je 40:40 u tom, osmom gemu, kada je Troicki odigrao dva sjajna poena i izjednačio na 4:4.

U narednom gemu, na servis Francuza, Troicki je došao do prve brejk šanse, a onda ga je pogledala i sreća. Vraćajući servis na brejk loptu, Troicki je jedva prebacio mrežu, ali je taj traljav ritern zbunio Gaskea, koji je momentalno napravio grešku i dozvolio protivniku da dođe do servisa za 1:0 u setovima (5:4).

Tu šansu, Troicki nije propustio i poslije 36 minuta osvojio je prvi set.

Kada je Gaske u prvom gemu drugog seta poveo sa 30:0, djelovalo je kao da gubitak prvog seta nije uticao na njega, ali tada je Troicki vezao najbolju seriju udaraca na meču, dobio četiri uzastopna poena i drugi put uzastopno oduzeo servis rivalu, poslije čega je potpuno rutinski dobijao svoje servise i branio brejk do 4:2.

U sedmom gemu drugog seta, Troicki je ponovo "napao" Gaskeov servis i došao do brejk lopte, kada je odigrao vjerovatno najljepši poen ove godine u Bazelu i iz potpune defanzive, upornošću i smirenošću došao do novog brejka - 5:2.

Sve što je trebalo je da nastavi da servira dobro i završi meč, što je i uradio - 6:2!

Troicki je u Bazelu startovao pobjedom nad Mihaelom Bererom (6:3, 6:0), poslije čega nije morao da se bori u drugom kolu, jer Pol-Anri Matje nije bio u stanju da mu se suprotstavi. "Vokover" nije ohladio srpskog tenisera, koji je najavio da će finale Dejvis kupa dočekati u dobroj formi.

Možda baš zbog toga, Troicki se odlučio da otkaže učešće na Mastersu u Parizu naredne nedelje, iako finiš sezone igra u odličnoj formi...

Poslije vijesti da će Žo-Vilfred Conga propustiti finale Dejvis kupa u Beogradu, od 3. do 5. decembra (mada sa tom viješću valja biti oprezan), vrlo je vjerovatno da će se Gaelu Monfisu u singlu pridružiti Rišar Gaske, a Troicki je na djelu pokazao da sa nekadašnjom nadom ATP tura itekako umije da se izbori.

Drugi polufinalni par u Bazelu sačiniće pobjednici mečeva (1) Rodžer Federer - Radek Štepanek, odnosno (4) Endi Rodik - David Nalbandijan.

Bazel Indors Open između ostalih osvajali su Bjorn Borg, Ivan Lendl, Džon Mekinro, Boris Beker, Štefan Edberg, Pit Sampras... Poslije tri uzastopna trijumfa Rodžera Federera u rodnom gradu (2006, 2007, 2008), gdje je kao mali sakupljao loptice velikanima, uslijedio je "presjek" serije od strane Novaka Đokovića, koji je prošle sezone pobijedio Federera u finalu "njegovog" turnira (6:4, 4:6, 6:2).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC