• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Priče o namještanju su glupost

"Ljut sam što se moje ime na ovaj način provlači kroz medije", izjavio je Janko Tipsarević povodom insinuacija da je nečasno odigrao duel u Moskvi.

 Tipsarević: Priče o namještanju su glupost Izvor: MONDO

Enormni gubitak engleske kladionice "Betfair", u navodnom iznosu od 22,5 miliona funti, pokreno je lavinu sumnji u ishod "jednog" teniskog meča u prvom kolu nedavno završenog Kupa Kremlja u Moskvi.

U prvi mah, 29. oktobra, britanski tabloid "Dejli Mejl" objavio je ekskluzivno saznanje da je teniska anti-korupciona agencija pokrenula istragu povodom pojedinih mečeva sa sumnjivim ishodima na turnirima u Moskvi, a potom i Sankt Peterburgu.

U jednom od pasusa, najsumnjiviji meč, gdje je na pobjedu autsajdera uplaćeno milion i po funti, opisuje se kao duel "dobro poznatog istočnoevropskog tenisera i nisko rangiranog igrača iz Južne Amerike". Kasnije su pojedini ruski sajtovi, analizirajući mečeve u Moskvi i spekulacije na raznim teniskim forimuma "zaključili" da se radi o duelu prvog kola Moskve između Janka Tipsarevića i Orasija Sebaljosa.

Tipsarević je kao osmi nosilac u prvom međusobnom duelu sa Argentincem, 113. na ATP listi, poveo sa 1:0 u setovima, ali ipak bio poražen sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:3), uz očigledne probleme sa leđima. Duel je bio odigran 20. oktobra.

Čudna stvar je da se u tekstu "Dejli Mejla" navode čudesni obrti u prvom i trećem setu, koji se nisu dogodili na meču Tipsarević - Sebaljos.

Bilo kako bilo, vijest se brzo proširila Evropom i svijetom i mnogi mediji predstavili su Tipsarevića u ružnom svijetlu, iako je očigledno da se radi o spekulacijama.

Sve ovo, u Teniskom savezu Srbije, shvaćeno je kao tendenciozno narušavanje neophodnog mira u Dejvis kup timu Srbije pred najvažniji događaj za nas ove godine, finale Dejvis kupa protiv Francuske u Beogradskoj areni (3. - 5. decembar).

Tim povodom, objavljeno je saopštenje sljedeće sadržine:

"Poštovani, medijska taktika narušavanja psihičkog mira neophodnog za sportske pripreme pred velika takmičenja pogađaju sve sportiste, naročito tenisere. Nedavno je iz jednog takvog nečasnog, a neargumentovanog iznenadnog pritiska izašao i vrh svjetskog tenisa, gospodin Federer. U 99 posto slučajeva, pritisaka ove vrste na igrače, ništa što je napisano nije dokazano", napisano je ii dodato:

"Ove spekulacije ne rade ništa drugo osim što narušavaju ugled tenisera na domaćem i međunarodnom nivou. Ovog puta bez osnova i bez bilo kakvih relanih okolnosti napadnut je i naš reprezentativac Janko Tipsarević".

Putem TSS, javnosti je prosljeđena i izjava Janka Tipsarevića:

"Ljut sam što se moje ime na ovaj način provlači kroz medije. Imao sam dovoljno problema ove godine sa bolešću i povredama, tako da ne želim da gubim energiju na ovakve gluposti. Hoću da odradim koliko god je moguće bolje posljednji turnir u ovoj sezoni i da po završetku takmičarske godine odem sa svojom suprugom na zasluženi medeni mjesec", rekao je Tipsarević i naglasio:

"Isto tako želim da se maksimalno pripremim za najvažniji događaj u mojoj dosadašnjoj karijeri, meč finala Dejvis kupa u kome ću igrati za Srbiju na domaćem terenu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC