• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAZEL: Biće srpskog polufinala!

Novak Đoković rutinski savladao Holanđanina Robina Hasea (6:2, 6:3) i u subotu će se sastati sa Viktorom Troickim

 BAZEL: Biće srpskog polufinala! Izvor: MONDO

Drugi teniser svijeta napravio je još jedan korak ka odbrani titule na turniru u Bazelu (nagradni fond 1.755.000 dolara).

Manje od 24 časa poslije relativno teškog meča sa Jarkom Nieminenom, Đoković je u petak eliminisao 66. na ATP listi, Robina Hasea, rezultatom 6:2, 6:3.

U subotu od 14.30 časova očekuje ga sedmi okršaj u karijeri sa Viktorom Troickim, a četvrti ove godine. Troicki je dobio njihov prvi duel, ljeta 2007. u Umagu, a onda Novak slavio pet puta zaredom.

Najuzbudljiviji meč odigrali su u prvom kolu ovogodišnjeg US opena, kada je Troicki vodio sa 2:1 u setovima, ali je favorit preokrenuo rezultat na 3:2.

Ostaje da se vidi hoće li Viktor konačno prekinuti crnu seriju, a s obzirom na dobru formu u kojoj se nalaze obojica, kvalitetan tenis je takoreći garantovan. Srbija će u svakom slučaju imati predstavnika u finalu, a drugi polufinalni par formiraće pobjednici mečeva Federer - Štepanek i Rodik - Nalbandijan.

Đokovićev duel sa mjesec dana starijim Haseom bio je neizvjestan do sredine prvog seta. Do rezultata 2:2 su "razmijenili" brejkove, Novak je ubrzo došao do novog gema na servis protivnika (4:2) i u sljedećem gemu spasio čak tri brejk lopte.

Hase je u tom trenutku psihološki pao i dozvolio srpskom teniseru da se poigrava sa njim. Zaključno sa vođstvom od 3:0 u drugom setu, Novak je uzeo sedam gemova zaredom!

Inače odličan server, Holanđanin je do prvog (od ukupno dva) asa došao tek u poenu za 3:1 u drugom setu. Đokoviću je ostalo da do kraja meča sačuva svoj servis, što je on i učinio.

Iskoristio je četiri od 12 brejk lopti, uz odličan procenat osvojenih poena na ubačen prvi (76 odsto) i drugi (65 odsto) servis.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC