• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Red Bul najavljuje revanš Ferariju

Red Bulovi bolidi najbrži na prvom treningu u Brazilu. Ferari u problemu. Meklaren ohrabren. Alonso ima svoj scenario koji ga vodi do titule.

 F1: Red Bul najavljuje revanš Ferariju Izvor: MONDO

Šampionat Formule 1 ulazi u najuzbudljiviji dio, deo u kojem ćemo saznati ko će biti najbolji, kome će se ljubitelji auto-sporta diviti i klicati mu ime.

Mnogo je pitanja koja postavljaju ljubitelji Formule Jedan pred dva završna vikenda u sezoni. Osim, naravno, onog najbitnijeg ko će biti šampion, dilema je ili bolje reći trilema ko će od trojice najvećih favorita imati najspremniji bolid, da li će vozači Red Bula Sebastijan Fetel i Mark Veber imati isti tretman u svom timu, da li će trenutno vodeći Fernando Alonso i Ferari izdržati pritisak...

Ako se po jutru dan poznaje, onda će Red Bul imati izvanredne šanse da odnese pobjedu u Brazilu, u pretposljednjoj trci šampionata.

Fetel i Veber su ostvarili najbrža vremena na prvom slobodnom treningu na stazi Interlagos, a Alonso je pao u probleme.

Fetel je stazu dugačku 4,3 kilometra prešao u vremenu od jednog minuta 12 sekundi i 32 stotinke. Veber je imao zaostatak od 48 stotinki.

Poslije nesrećnog razvoja događaja na prethodnoj trci u Koreji, Ferari je bio u psihološkoj prednosti. Oba automobila Red Bula tada su ispala iz trke, a Alonso je to iskoristio ne samo za pobjedu, već i za proboj na prvo mjesto u generalnom plasmanu.

Ali, prvog dana treninga u Brazilu Ferari se suočio sa problemima na Alonsovom bolidu. Motor "nije slušao", pa je Španac ostvario tek 13. vrijeme, a njegov klupski kolega Felipe Masa mjesto ispod.

U međuvremenu, Ferari je poslao poruku fanovima da ne brinu i da će auto biti "cakum-pakum" za nedeljnu trku.

Zanimljivo, Alonso je uoči posljednja dva vikenda borbi (Brazil i Abu Dabi) "napisao" svoj idealni scenario koji bi ga odveo do titule šampiona svijeta.

"Felipe uvek dobro vozi na svom terenu. Najbolje za Ferari i mene bi bilo da on pobijedi u Brazilu, jer bi tako svim ostalim mojim konkurentima uskratio 25 bodova, koliko dobija pobjednik trke. A onda da pobijedi i u Abu Dabiju. Ove sezone nije bilo velikih razlika u bodovima između vodećih u generalnom plasmanu, tako da bi mi osvajanje drugih, trećih ili četvrtih pozicija omogućilo da zadržim prednost koju sada imam. Brinu me dakle tih 25 poena koliko dobija pobjednik trke. Zato bi bilo najbolje da pobijedi Felipe", izjavio je Alonso.

Španac se, naravno, plaši dvojca Red Bula, ali i Hamiltona.

"Veber i Fetel imaju velikih šansi. Pozicija Hamiltona je jednostavna - ako pobijedi u Brazilu, a ja i Veber ostanemo kratkih rukava, on izbija na prvo mjesto. Za Džensona Batona je, ipak, teže. On mora da pobijedi na obe trke, a da niko od nas četvorice ne osvoji ni bod. Ali, svašta može da se dogodi. Biće uzbudljive trke, nema sumnje. Kao da krećemo od nule. Ko najbolje bude uradio svoj posao u posljednje dvije trke, titula mu se smiješi", kaže Alonso.

Pret pretposlednju trku u šampionatu ohrabrenje i za Meklaren. Luis Hamilton je postigao treće najbolje vreme (bio je sporiji od Fetela 51 stotinku), a njegov klupski kolega Dženson Baton je bio odmah iza njega. Meklarenu, ipak, treba dosta toga da se poklopi da bi se domogao titule u konkurenciji vozača, ali bi zato mogao vrlo lako da osvoji trofej u konkurenciji timova.

POREDAK VOZAČA:

1. Alonso 231
2. Veber 220
3. Hamilton 210
4. Fetel 206
5. Baton 189

PLASMAN TIMOVA:

1. Red Bul 426
2. Meklaren 399
3. Ferari 374
4. Mercedes GP 188
5. Reno143

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC