• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Ubjedljiv poraz od Turske

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije loše počela drugu fazu Svjetskog prvenstva u Japanu. Turska slavila - 3:0 (25:19, 25:16, 25:20).

 ODBOJKA (SP): Ubjedljiv poraz od Turske Izvor: MONDO

Srpske odbojkašice doživjele su uzastopni poraz i najvjerovatnije se oprostile od sna o borbi za medalje.

Ekipa Zorana Terzića prije četiri godine je, takođe u Japanu, iznenadila osvajanjem trećeg mjesta, ali izgleda da ovog puta nemamo taj kvalitet...

Turkinje su u prvoj fazi izgubile dva meča, ali im to nije smetalo da "počiste" našu reprezentaciju sa terena za samo 66 minuta! "Plave" su sve vrijeme bile u neobjašnjivom grču, praktično - kao da nisu ni igrale.

Na tabeli E grupe vodi Rusija sa skorom 4-0, a domaćin Japan će joj se pridružiti ako (prema očekivanju) pobijedi Kinu. Sa po dvije pobjede i dva poraza slijede Turska, Poljska, Srbija i Južna Koreja, koje će vodećem dvojcu teško pomrsiti račune u borbi za plasmanom u polufinale.

Srbija se u nedelju od 4.45 časova po centralnoevropskom vremenu sastaje sa Kinom.

Najproduktivnija u porazu od Turske bila je Nataša Krsmanović sa svega osam poena, dok je Darnel Neslihan predvodila Tursku sa 17 poena.

"Plave" ni u jednom od tri seta nisu ozbiljnije ugrozile protivnika, niti imale inicijativu.

Turska je u prvom setu vodila sa 11:6 i čak 22:10. Na servise Maje Ognjenović, Srbija je osvojila osam poena zaredom, ali je zaostatak ipak bio preveliki i Neslihan je sa dva uzastopna poena ipak donijela vođstvo od 1:0 svom timu.

U drugom setu poslije 10:5 i 16:9 za Tursku nije bilo neizvjesnosti, a nešto bolja igra Terzićevih izabranica u trećem dijelu meča nije bila dovoljna makar za počasni set. Sve što su Jelena Nikolić i drugarice uspjele da urade bio je prilaz sa 7:13 na 12:15.

SRBIJA: Nikolić 6, Brakočević 5, Malagurski 4, Krsmanović 8, Majstorović, Molnar 4, Antonijević 1, Vesović 3, Ognjenović 3, Veljković 4, Rašić 2, Ćebić, protivničkih grešaka 15.

TURSKA: Gulden, Elif, Bahar 8, Gozde, Naz 3, Esra 12, Neriman 11, Eda 9, Seda, Neslihan 17, Busra, Gizem, protivničkih grešaka 15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC