• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAZEL: Đoković opet "okrenuo" Viktora

Novak Đoković šesti put zaredom pobijedio Viktora Troickog i plasirao se u finale u kome će ponovo igrati sa Federerom.

 BAZEL: Đoković opet "okrenuo" Viktora Izvor: MONDO

Da se zna ko je treći reket svijeta. Iako je Viktor Troicki igrao odlično do pred kraj prvog seta, imao tri set lopte na svoj servis (40:0 kod 6:5) i bio tako blizu da povede protiv godinu dana mlađeg prijatelja i kolege iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, ipak nije uspeo.

Kao i u spektakularnom meču prvog kola ovogodišnjeg US opena, Novak Đoković je "opustio ruku" i napravio preokret - dobio je prvi set sa 7:6 poslije 53 minuta.

Branilac titule u Bazelu iskoristio je šansu i u drugom setu, Troicki nije, pa je epilog bio isti kao u prethodnih pet duela istih rivala - 7:6 (4), 6:4.

Borba, koja je tradicionalno hladnu publiku u Bazelu često dizala na noge, trajala je sat i 38 minuta.

Novak Đoković će se u četvrtom finalu u 2010, ali prvom koje će igrati u nedjelju (sva tri prethodna zbog kiše odlagana za ponedjeljak) sastati ili sa Rodžerom Federerom ili sa Endijem Rodikom.

Viktor Troicki je polufinalni meč počeo odličnim servisima. Do pomenutog 11. gema bio je strašan na početnom udarcu - prvi servis je ubacio 18 puta i osvojio 17 poena.

Brejk loptu je imao već u startnom gemu, ali se Đoković spasio asom.

Drugi srpski reket narednu šansu nije propustio. Kod rezultata 5:5 stigao je do 15:40 i bekhend paralelom stekao ogromnu prednost - 6:5. Imao je zatim 40:0 (tri set lopte), ali je tada Đoković počeo da "bije" i pogađa. Osvojio je pet uzastopnih poena, dobio gem, izjednačio na 6:6 i protivnika "ubio u pojam".

U prvom taj-brejku koja su njih dvojica ikada odigrala, Novak je tri puta sticao mini brejk prednosti, Viktor se sva tri puta "vraćao" u igru, ali četvrti put nije mogao. Drugi nosilac u Bazelu bio je agresivniji, poveo 6:4, a onda je 32. igrač sa ATP liste poslao loptu u aut - 4:7.

Obojica su nastavila sa dobrim servisima, naročito Troicki. I tako u prvih šest gemova drugog seta.

A onda se u sedmom Novak izborio za četiri brejk lopte, posljednju u nizu je iskoristio i najavio da će Viktoru trijumf u Umagu iz 2007. i dalje ostati jedini.

Troicki je odmah zatim imao priliku da uzvrati brejkom, ali ni to nije iskoristio, pa je Đoković priveo meč kraju - 6:4.

Viktoru Troickom, koji je nedavno osvojio prvu titulu u karijeri, u Moskvi, nije strano da gubi mečeve od najboljih tenisera kada ima veliku prednost.

To mu se skoro desilo protiv Rafaela Nadala, protiv kojeg je propustio dve meč lopte, a na US openu je protiv Đokovića vodio 2:1 u setovima, imao brejk prednosti u četvrtom... I tada je izgubio.

Ipak, forma dvojice najbolje rangiranih tenisera daje za pravo svima u Srbiji da se nadaju trijumfu u finalu Dejvis kupa protiv Francuske početkom decembra. Viktor neće učestvovati na predstojećem Mastersu u Parizu, pa će imati vremena i da se odmori do dolaska Monfisa i drugova.

Naravno, ako mu selektor Bogdan Obradović ukaže povjerenje, jer će u konkurenciji biti i Janko Tipsarević.

S druge strane, Đoković će se u nedjelju boriti za 19. titulu u karijeri u 31. finalu.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala u kome je Srbin prekinuo trogodišnju dominaciju Švajcarca u rodnom gradu.

Đoković i Federer su se sastajali 17 puta, a Švajcarac vodi 11:6.

Federer je u polufinalu ubjedljivo pobijedio Endija Rodika, što mu je bio jubilarni 20. trijumf nad Amerikancem u njihovom 22. meču - 6:2, 6:4.

Njih dvojica su na terenu Sent Jakobs dvorane proveli samo 70 minuta.

Nagradni fond turnira u Bazelu je 1.755.000. Đoković je već zaradio 134.000, a u nedjelju će imati priliku da inkasira još 157.700. Troicki će napustiti Švajcarsku bogatiji za 64.100.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC