• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana, desetka!

Ana Ivanović osvojila desetu WTA titulu u karijeri i na impresivan način završila 2010. godinu. U finalu Balija pobijedila je Alisu Klejbanovu sa 2:0.

 Ana, desetka! Izvor: MONDO

Bravo, Ana!

Poslije dve duge, mučne godine bez titule, nekada prva igračica svijeta završila je sezonu u velikom stilu. Nedugo poslije titule u Lincu, Ana Ivanović osvojila je i Bali, posljednji WTA turnir u 2010. godini.

To je srpskoj teniserki jubilarna, deseta titula u karijeri!

Ivanovićeva je u nedjelju ujutru po našem vremenu, u finalu pobijedila Ruskinju Alisu Klejbanovu sa 2:0 u setovima (6:2, 7:6), tako da je na "bonus" turniru zaradila 210.000 dolara i 375 WTA bodova.

Sa novim poenima, Ana će se vratiti u grupu 20 najboljih igračica svijeta na WTA listi i start 2011. godine možda čak dočekati i na 16. mjestu.

Sezona 2011 počinje sa Novakom u Pertu

Dan poslije proslave 23. rođendana u vidu polufinalne pobjede protiv 17 godina starije Japanke Kimiko Date Krum - 2:1 (7:5, 6:7, 6.2), Ana je zabilježila treću uzastopnu pobjedu nad dve godine mlađom Moskovljankom Klejbanovom.

Poslije Stenforda i Tokija, gdje je rezultat bio 6:3, 6:2, u finalu egzotičnog Balija, Klejbanova (27. WTA) je pružila nešto jači otpor Srpkinji u drugom setu, ali nije uspjela da izbjegne četvrti poraz od Ane u sedam mečeva.

Prvi set, Ana (24. WTA) je dobila glatko, sa dva brejka i svega jednom, neuspjelom prilikom za Klejbanovu da učini isto - 6:2. Ana je u prvom setu osvojila 30, od 51 poena.

Kada je Klejbanova prvi put uzela Ani servis, u trećem gemu drugog seta (1:2), bilo je jasno da se Ruskinja neće tek tako predati u situaciji kada je na posljednjem turniru sezone bila u prilici da osvoji treću titulu.

Ipak, Beograđanka je već u narednom gemu napravi "ribrejk" (2:2) i od tada, do taj-brejka, obje igračice čuvale su svoj servis, s tim da je Ana u tome imala nešto više problema.

No, kada se došlo do finala seta, Ana je napravila "mini brejk" za 4:3 i potom osvojila oba poena na svoj servis, što joj je donijelo tri uzastopne meč lopte (6:3). Klejbanova je spasila dve na svoj, ali ne i treću na Anin servis. Vinerom, Srpkinja je ubola titulu u prvom pojavljivanju u Baliju.

Klejbanovoj je za finale pripalo 120.000 dolara i 255 bodova.

Inače, turnir u Baliju skup je teniserki koje su u 2010. godini osvajale WTA titule, a nisu se plasirale među osam učesnica WTA šampionata u Dohi, gdje igraju igračice koje su tokom godine sakupile najviše bodova za rang-listu.

Tako su listu učesnica Balija, pored finalistkinja i pomenute Date Krum, popunile još Kineskinja Na Li, Ruskinja Anastasija Pavljučenkova, Slovakinja Danijela Hantukova, Belgijanka Janina Vikmajer i Francuskinja Aravan Rezai.

Zanimljivo, Ana je učešće u Baliju "zaradila" titulom u Lincu, a na taj turnir pozvana je kao zamjena, poslije otkaza od strane Venus Vilijams. Anu je navodno poziv iz Austrije zatekao u Beogradu i prihvatila ga je odmah, bez oklijevanja... Kasnije, ispostavilo se da joj je ta odluka donijela dve titule za mjesec dana i veliki skok na WTA listi.

U prvom kolu, Ana je deklasirala treću nositeljku Pavljučenkovu sa 2:0 (6:0, 6:1).

Mnogi su se uplašili da će Anina karijera ponovo stagnirati, kada je poslije trijumfa u Lincu objavljeno da su ona i trener Hajnc Gintard raskinuli saradnju, zbog Gintardove prezauzetosti komentatorskim pozivom na švajcarskoj televiziji. Ipak, Ana je brzo pokazala da može da pobjeđuje i bez prisustva bivšeg trenera Štefi Graf.

U međuvremenu, Ivanovićeva je objavila da će sezonu 2011 početi nastupom na prestižnom Hopman kupu u Australiji, u Pertu, gdje će pod zastavom Srbije igrati u paru sa Novakom Đokovićem.

U prvom kolu, protivnici Ani i Novaku biće domaći takmičari Ališa Molik i Lejton Hjuit.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC