• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Povratak otpisanih!

"Vratile smo se u život. I dalje smo u priči...", kaže Maja Ognjenović poslije pobjede nad Kinom (3:1), a pred duel sa svjetskim šampionkama, Ruskinjama.

 ODBOJKA (SP): Povratak otpisanih! Izvor: MONDO

Poslije dva uzastopna poraza na Svjetskom prvenstvu, prvo od Japana na kraju prve faze, a kasnije i u prvom meču četvrtfinalne Grupe E, odbojkašice Srbije došle su u situaciju "biti ili ne biti" prije utakmice sa Kinom.

Na kraju, posle četiri seta, ipak je bilo "biti"!

Srbija je pobijedila osvajača bronzane medalje sa posljednjih Olimpijskih igara i tako zadržala izglede da se ipak domogne drugog mjesta u grupi, samim tim i polufinala. Pored toga, atmosfera se značajno popravila pred duel sa svjetskim šampionkama, Rusknjama (utorak, 5.30).

"Zbile smo redove, pokušale da djelujemo bolje, nego protiv Turske, a to nije bilo lako. Onaj poraz od Turske bio je težak, ne bih se više osvrtala na tu utakmicu, jer sam već rekla da smo toliko loše igrale, da gore od toga nije moglo", podsjetila je Maja Ognjenović koliko je teško ekipa podnijela 0:3 sa Turkinjama, koje su uglavnom bile naše mušterije.

"Vratile smo se u život i naše je da gledamo unaprijed i da se koncentrišemo na sljedeće protivnike. I dalje smo u priči... Više puta smo ponavljale da je potrebno da igramo odbojku koju mi znamo, sa početka prvenstva, a ako bude tako sumnjam da će rezultat izostati", dodala je Ognjenovićeva, koja utakmicu sa Ruskinjama najavljuje riječima:

"Rusija nam je najpoznatiji protivnik od svih do sada, nemaju nijedan poraz, igraju možda i najbolje na turniru, svetske su prvakinje i ne bi trebalo trošiti riječi o njima. Ono što mene raduje je da mi tradicionalno dobro igramo protiv Ruskinja. Nadam se da će biti tako i poslije dana odmora".

Selektor Zoran Terzić opisao je koliko je za Srbiju bila značajna utakmica sa Kinom.

"Ova pobjeda je bila bitna da ne padnemo, jer bi poslije tri poraza za redom ekipa veoma teško funkcionisala u nastavku takmičenja i vjerovatno bismo pokvarili utisak. Taktički smo odradili možda i najbolje u posljednje vrijeme", rekao je Terzić.

Upitan da otkrije kako je "podigao" ekipu poslije surovog pada u meču sa Turskom, koji će se možda i negativno odraziti na konačan plasman tabele Grupe E, Terzić je rekao:

"Djevojke su te koje igraju. Trener je tu da napravi sve što može, da pomogne, da proba da ih motiviše, međutim one su te koje igraju i koje su u svojim glavama jednostavno odlučile da ne odigraju loše kao protiv Turske, da poboljšaju sve elemente, a prije svega na motivacionom planu budu mnogo jače. To su i uradile i trebalo bi im čestitati".

On utakmicu sa Rusijom smatra za "najlakšu na šampionatu". Evo i zašto:

"Tu nema šta mnogo da se priča. To je najlakša utakmica na šampionatu... Igramo protiv zvaničnog svjetskog prvaka, protiv reprezentacije koja ne da nema poraz, već je sve pobjede zabilježila vrlo lako. Tako da bi to za nas trebalo da bude najlakša utakmica do sada u smislu da je odigramo najopuštenije, najbolje, najjače, da pokušamo sve što možemo da uradimo da namučimo Ruskinje koliko god je to moguće", rekao je Terzić i dodao:

"Moramo da tražimo svoju šansu, da budemo dosadni koliko god je to moguće na terenu, da im ne dozvolimo nijedan lak poen i da u toj varijanti tražimo svoju šansu za dobar rezultat".

Terzić je svjestan da nijedna ekipa na svetu nije favorit protiv zvaničnih šampionki.

"Protiv njih niko ne može da računa na pobedu prije utakmice, ali danas smo dokazali da nas ne treba otpisivati".

Jovana Brakočević takođe je apostrofirala poraz od Turske kao trenutak kada je kompletno prvenstvo moglo da se okrene naglavačke za naš tim.

"Dobro je što smo se vratile poslije poraza od Turske, koji nam je jako teško pao. Prije svega, zbog igre koju smo prikazale, jer to definitivno nismo bile mi. Ali, eto... Dogodi se na Svjetskom prvenstvu da ekipa ima loš dan, ne samo pojedinac, već cijela ekipa. To je ipak kolektivan sport", rekla je Brakočevićeva i dodala:

"Drago mi je što smo pobijedile Kinu, ipak su one bile treće na Olimpijskim igrama. Želim da čestitam devojkama, stvarno smo se borile od prvog do posljednjeg poena svim srcem. Samo da ovako nastavimo do kraja šampionata, ma kakav krajni rezultat bio".

I Jovana ističe da će protiv Ruskinja biti teško, ali da naša Srbija nema šta da izgubi.

"Znamo da su Ruskinje težak protivnik, jedna od najboljih selekcija na svijetu. Imaju najbolje napadače, najbolje igrače pojedinačno gledajući. Biće jako teško poraziti ih, ali ja se iskreno nadam da ćemo uspjeti ako ništa drugo da ih namučimo, a nadam se i pobjedi".

Nataša Krsmanović meč protiv Kine opisala je kao "povratak otpisanih".

"Ovo možemo nazvati kao povratak otpisanih. Poslije dva poraza, jednog katastrofalnog od Turske, odigrati ovakvu utakmicu bilo je jako teško... Uspjele smo poslije prvog seta da odradimo neke stvari koje smo se dogovarale na sastanku. Da postavimo blok, da budemo u odbrani malo opuštenije, da se ne zatežemo, da odradimo kuvanje, dobro odserviramo... Sve je to urodilo plodom, pobjedom od 3:1, koja mnogo znači", rekla je Krsmanovićeva, koja jedva čeka utorak i duel sa Ruskinjama.

"Ja iskreno volim da igram odbojku protiv Rusije. Dosta su više od nas, ali mislim da možemo da igramo sa njima, da postavimo blok, odigramo odbranu... Mislim da će biti lijepa utakmica".

Ana Antonijević je rekla:

"Danas smo ličile na ekipu, pod broj jedan".

Ona vjeruje da Srbija ima šanse da pobijedi Rusiju.

"Super utakmica, vratile smo se poslije teškog poraza, uspjele da nametnemo našu igru i nadam se da ćemo ovako da nastavimo i protiv Rusije. Biće teško, ali ako budemo igrale našu igru, što nije bio slučaj protiv Turske, mislim da možemo do pobjede".

Milena Rašić kaže da je poraz od Turske "ubio" ekipu i da je bilo teško "oživjeti" poslije toga.

"Definitivno nam je trebala ova pobjeda da se vratimo iz 'mrtvih', jer nas je poraz od Turske zaista 'ubio'. Hvala Bogu, tu smo-gdje smo, imamo šansi i spremamo se za sljedeću utakmicu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC