• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Biće oscilacija, ali sada sam mudrija

"Sada sam mnogo iskusniija, mudrija i kompletnija u svakom pogledu", rekla je Ana Ivanović poslije desete titule u karijeri

 Ana: Biće oscilacija, ali sada sam mudrija Izvor: MONDO

Ana Ivanović je u finalu turnira na Baliju pobijedila Ruskinju Alisu Klejbanovu 6:2, 7:6 i od ponedeljka će biti na 17. mjestu WTA liste, a sa dvije titule u posljednje tri sedmice potvrdila je da se definitivno vratila u vrh svjetskog tenisa.

"Želim da zahvalim Alisi na izvanrednom meču, ali i svima koji su me ovde podržavali na putu do desete titule u karijeri. Ona mi iz mnogo razloga dosta znači i nadam se da ću se naredne godine vratiti ovde", rekla je Ivanović.

Poslije gotovo dvije godine posrtanja i pada a 65. mesto WTA liste u julu ove godine, Ana je konačno uspjela da pronađe samu sebe i da titulama u Lincu i na Baliju, odnosno sa 13 pobjeda u posljednjih 15 mečeva, nagovijesti uspješnu narednu sezonu.

Poslije novog trijumfa, Ana je željela da se osvrne i na ono što joj se dešavalo u prethodnom periodu.

"Kada sam stigla do prvog mjesta na WTA listi pomislila sam da je vrijeme da unaprijedim igru i počela sam da mijenjam tehniku i način igre. Sada znam da je to bila greška, jer sam izgubila i identitet, a onda su uslijedile i povrede, zbog kojih sam gubila i mečeve koje sam morala da dobijem", rekla je Ana.

Reprezentativka Srbije kaže da je poraze počela da doživljava veoma lično i uslijedio je neminovni gubitak samopuzdanja.

"U tim trenucima išla sam iz greške u grešku, jer sam pokušavala po svaku cijenu da se što prije vratim, ne shvatajući prave uzroke problema. Kada sam se konačno pomirila sa činjenicom da je povratak u vrh dugotrajan proces, sve je postalo lakše", kaže Ivanović.

Srpska teniserka vjeruje da će biti potrebno još vremena da bi se ponovo osjećala relaksirano u duelima protiv najboljih igračica svijeta.

"Biće još oscilacija, ali je najvažnije da ponovo vjerujem u sebe. Sada znam da sam veoma blizu igre koja me je dovela do vrha, a u odnosu na taj period imam i jednu prednost, jer sam mnogo iskusniija, mudrija i kompletnija u svakom pogledu", rekla je Ivanović.

Novu sezonu, Ana će početi u Pertu na Hopman kupu, u paru sa Novakom Đokovićem.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC