• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer se revanširao Đokoviću

Rodžer Federer pobijedio je Novaka Đokovića u finalu turnira u Bazelu i tako se revanširao našem teniseru za poraz u meču za titulu prije godinu dana

 Federer se revanširao Đokoviću Izvor: MONDO

Bar do novembra 2011. godine, Novak Đoković ostaće jedini teniser koji je od 2005. pobijedio Rodžera Federera na ATP turniru u njegovom rodnom gradu, Bazelu.

Nažalost, ne dva puta, već samo jednom.

U reprizi finala iz 2009. kada je Đoković prekinuo niz od tri Federerove titule u Bazelu, Švajcarac je uzvratio istom mjerom.

Pobjedom od 2:1 nad Đokovićem (6:4, 3:6, 6:1), Federer je osvojio četvrtu titulu na turniru, gdje je kao mali skupljao loptice i tako sustigao legendarnog Štefana Edberga, koji je 80-ih godina bio dominantan u Bazelu i osvojio takođe četiri titule.

Prošle sezone, Đoković je pobijedio sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:2).

Dva majstora tenisa igrala su u naletima, ali je najvažniji nalet inspiracije imao Švajcarac, koji je bukvalno dominirao u trećem setu, tokom kojeg je izvanredno "čitao" i vraćao Đokovićev servis. Poslije sat i 55 minuta, iskoristio je prvu meč loptu i došao do 65. titule u karijeri, u 94. finalu.

Ujedno, Federer je poboljšao svoj skor protiv Đokovića na 12:6, s tim da je rezultat između drugog i trećeg tenisera svijeta trenutno 8:6 od kada je Novak dovoljno teniski stasao da prvi put pobijedi najtrofejnijeg igrača svih vremena.

Ove sezone, Federer ima skor 3:1 protiv Đokovića, koji je u 32. finalu zabilježio 13. poraz.

Do Mastersa u Parizu naredne nedelje, gdje brani titulu, kao i finala Masters serije u Londonu, Đoković će ostati na dvije titule u 2010. godini (Doha, Peking).

Poraz u finalu, Novaku je donio ček na 134.000 evra, uz 300 ATP poena, što znači da će narednog ponedeljka Srbin na ATP listi imati 200 bodova manje, jer je u suštini branio 500 bodova iz 2009. godine.

Federeru je pripao ček na 291.700 evra, a on će svoj zbir na ATP listi uvećati za 200 bodova (branio je 300 za finale iz 2009, a osvojio 500 za titulu).

Zanimljivo, ovo je bio sedmi finalni susret prvog i drugog nosioca na ATP turu ove sezone i tek druga pobjeda bolje plasiranog tenisera.

U jednom danu, još jedan srpski teniser doživio je poraz u finalu.

Nenad Zimonjić i Kanađanin srpskog porijekla Danijel Nestor nisu uspjeli da osvoje titulu na turniru u Bazelu, jer su u finalu izgubili od braće Boba i Majka Brajana iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 10:3).

Poslije neizvjesnog duela u kome su oba para napravila po jedan brejk, odluka je pala u super tak brejku, kada su braća Brajan imali mnogo više koncenracije.

U prvom setu Amerikaci su iskoristili jednu od dvije brejk šanse koje su imali i to im je bilo dovoljno da dobiju taj dio igre, Isti scenario viđen je i u drugom setu, s tim što su tada brejk napravili Zimonjić i Nestor.

Velika borba očekivala se i u super taj brejku, ali je ona izostala, jer su braća Brajan odmah oduzeli dva servisa srpsko-kanadskom dublu i nakon toga lako završili posao.

Brajani su smanjili na 8:6 u međusobnim susretima sa najvećim rivalima tokom prethodne tri sezone, Zimonjića i Nestora.

Ukoliko se budu susretali i u Parizu i Londonu, Amerikanci će imati priliku samo da eventualno izjednače skor protiv dvojice Beograđana, jer su Nestor i Zimonjić još ranije najavili da će od 2011. godine igrati sa novim partnerima, Zimonjić sa Francuzom Mišelom Lodrom, a Nestor sa Belorusom Maksom Mirnjijem.

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC