• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Odluka u Abu Dabiju, Red Bul nije Ferari

Dvostruka pobjeda Red Bula u Brazilu, odluka o prvaku u Abu Dabiju 14. novembra. Red Bul osvojio titulu u konkurenciji konstruktora!

 F1: Odluka u Abu Dabiju, Red Bul nije Ferari Izvor: MONDO

Još jedna sjajna vožnja Sebastijana Fetela i nova dvostruka pobjeda Red Bula! Ali, da li će to biti dovoljno za šampionsko slavlje?

Dvojac Red Bul Sebastijan Fetel - Mark Veber dominirao je na stazi u Sao Paulu i ništa nije moglo da ugrozi njihov trijumf.

Od drugog kruga postavljalo se samo jedno pitanje: da li će šefovi Red Bula narediti Fetelu da pusti Vebera, koji ima nešto veće šanse da pretekne Ferarijevog Fernanda Alonsa u borbi za titulu? Ali, Red Bul je odlučio da pokaže poštovanje i Fetelu i Veberu.

Na prvi pogled, velika pobjeda Red Bula, ali ova situacija je išla i na ruku Alonsu, koji je bio treći u Brazilu.

Da je pobijedio Veber, Alonsu bi pozicija bila otežana. Ovako, pred posljednju i odlučujuću trku u sezoni, i dalje ima prednost na vozačima Red Bula u generalnom plasmanu.

Sada je poredak ovakav: Alonso 246 bodova, Veber 238, Fetel 231, Luis Hamilton 222.

Start trke je bio izuzetno uzbudljiv, kao i nekoliko krugova potom. Fetel je već u prvoj krivini pretekao Nika Hilkenberga (Vilijams), koji je iznenađujuće bio na pol-poziciji, a odmah potom je i Veber ostavio Hilkenberga iz sebe.

Alonso je potom uspio da iskoristi grešku Luisa Hamiltona (Meklaren) i obiđe ga, a onda je krenuo napad na Hilkenberga. Odolijevao je Nijemac napadima Španca, što je Alonsa koštalo deelim zaostatkom za bolidima Red Bula.

U 7. krugu Alonso je konačno uspio da pretekne Hilkenberga, koji je potom morao da se bori i sa Hamiltonom, koji je probao na sve načine i "trikove" da ga obiđe. Hilkenberg je potom otišao u boks, pa je Britanac izbio na četvrtu poziciju.

U međuvremenu, dosadašnji šampion Formule 1, Dženson Baton, koji je imao buran dan u Sao Paulu, otišao je među prvima u boks i prvi je zamijenio gume - umjesto supermekih stavio je tvrde i dobio je naređenje od tima da da sve od sebe.

Hamilton je, takođe, tražio od tima da mu omogući odlazak u pit-stop iz istih razloga, ali je iz Meklarena dobio naređenje: "Vozi!".

Ferari je ušao u probleme sa drugim vozačem Felipeom Masom. Otišao je u boks radi promjene guma, ali je poslije 20-ak krugova morao dva puta u pit-stop, jer mu mehaničari nisu dobro postavili desni pneumatik...

Do kraja trke bez preteranih uzbuđenja. Baton je uspio da se probije do petog mjesta, Hilkenberg je sa pol-pozicije došao na osmu...U 51. krugu na stazu je izašao sejfti-kar jer je Vitantonio Liuci imao težak udes u drugoj krivini, ali ništa se nije poremetilo u daljoj vožnji.

Četvrta pobjeda Fetela u ovoj sezoni. Ostala je još jedna...

POREDAK VOZAČA:

1. Alonso (Ferari) 246
2. Veber (Red Bul) 238
3. Fetel (Red Bul) 231
4. Hamilton 222
5. Baton 199

POREDAK TIMOVA:

1. RED BUL 469
-------------------------------------
2. Meklaren 421
3. Ferari 389
4. Mercedes GP 202
5. Reno 145

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC