• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Butulija: Na tabletama zbog sudija

U Zvezdi različito gledaju na uzroke poraza u rukometnom "vječitom derbiju". Trener krivi sudije, predsjednik čestita Partizanu na zasluženoj pobjedi.

 Igor Butulija: Na tabletama zbog sudija Izvor: MONDO

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Najviše na sebe. Ali, trener rukometaša Crvene zvezde Igor Butulija razloge poraza od Partizana (26:29) vidi u lošem suđenju po njegov tim i upotrebljava teške riječi i optužbe na račun sudija, kao i "vječitog rivala".

Idilična slika od prije nekoliko dana, kada je održana zajednička konferencija za novinare dva tima (na kojoj je derbi najavljen), bila je, ispostavilo se, samo maska...

Butulija je tokom i poslije meča u "Šumicama" gestikulirao, svađao se sa sudijama, a potom je, u izjavi novinarima, optužio arbitre da su skrojili rezultat i da su "sudili suludo"!

"Čestitam Partizanu na pobjedi, ali ovo je sramota srpskog rukometa! Ponovo sam doživio da mi pravdu dijele ljudi koji su mi prošle godine uzeli Kup protiv Kolubare. Na pet razlike za nas počeli su da sude haotično, da sviraju suludo i nije mi jasno kako u Evropi to rade dobro, a ovdje užasno", rekao je Butulija, prenosi "Sportski žurnal".

Nastavio je Butulija da sipa optužbe na račun sudija.

"Partizan je imao napade od po pet minuta, a Kilu dižu ruku poslije deset sekundi. Vrhunac je bio na kraju, kad na Peroviću nisu svirali dva minuta isključenja".

Trener Zvezde okomio se i na Partizan, optužujući ga za mafijaštvo!

"Oni su htjeli da izgube sa što manjom razlikom ili da nas pobijede, što na kraju i jesu, da bi se u revanšu, na njihovom terenu, mafijašilo. Ćutao sam dosta, džentlmen sam i to ne može niko da mi ospori, ali Maksimović da mi vječito bira sudije - nije normalno. Neka mi do kraja prvenstva delegira Stojkovića i Nikolića (sudije). Eto, ne mora Zvezda ni da igra", kaže Butulija.

Zvezda je imala i šest golova prednosti protiv Partizana, ali je sve to prokockala. Trener smatra da su njegovi igrači bili nervozni zbog sudija.

"Kada smo imali tu prednost, sudije su počele da sviraju suludo, parcijalno su nam smanjivali razliku i onda je došlo do pada i nesigurnosti kod igrača, pa se to odrazilo i na rezultat".

"Ne moram ja da budem u rukometu! Pijem tablete za smirenje, nerviram se i na kraju dođe do ovoga. Ovo nema veze sa sportom i ne znam čemu vodi. Zvezda ima četiri, pet miliona navijača i to je ljubav. Ne znam šta znači da Partizan u svakom sportu mora da bude bolji. Neka se igra pošteno, pa da vidimo", poruka je Igora Butulije, inače selektora juniorske reprezentacije Srbije.

Zvezda i Partizan su do sada u ovoj sezoni igrali derbije u fudbalu, odbojci i rukometu. Partizan je u svim utakmicama slavio. Ostali su još košarka i... hm, vaterpolo(?).

Za razliku od trenera, predsjednik Zvezde Dobrivoje Glavonić smatra da je pobjeda Partizana zaslužena i ističe da je njegov tim sam sebe pobijedio.

"Nemamo zamjerke na suđenje, volio bih samo da naši bekovi ponekad daju gol sa devet metara", kaže predsjednik Zvezde.

Rukometni derbi uživo su posmatrali i predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić, kao i fudbaleri Aval Isah i Li Adi, koji su pre 15 dana osjetili gorčinu poraza od Partizana (0:1).

"Odlična utakmica, navijači su bili sjajni, ali, eto, ni ovog puta Zvezda nije imala sreće. To je sport, nekad se dobije, nekad izgubi", rekao je Li Adi.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC