• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Borac m:tel u Regionalnoj ligi?

Banjalučki Borac m:tel će najvjerovatnije biti među 16 timova novoformirane Regionalne lige za rukometaše, koja počinje 23. avgusta 2011. godine.

 RUKOMET: Borac m:tel u Regionalnoj ligi? Izvor: MONDO

Obzirom da će BiH, kao inicijator, imati tri predstavnika, klubovi će plasman izboriti na osnovu rezultata, a činjenica da poslije šest odigranih mečeva crveno-plavi imaju maksimalan učinak, čini ih ozbiljnim kandidatima za plasman u prestižno takmičenje.

"Na početku sezone zacrtali smo primarni cilj, a to je plasman na jedno od prve tri pozicije koje garantuju plasman u Regionalnu ligu. Za sada sve teče po planu, ekipa pobjeđuje, te se nadamo da ćemo u ovom ritmu i nastaviti. Jedva čekamo da Regionalna liga počne, jer će ona donijeti napredak u djelovanju kluba, u Banjaluci će se igrati jake evropske utakmice, kao u Ligi šampiona, a to je najveći dobitak za klub, publiku, grad, Srpsku i naš sport uopšte", izjavio je direktor Banjalučana Boris Đogo za "Glas Srpske".

Na posljednjem sastanku predstavnika Saveza u Beogradu napravljen je novi korak naprijed u organizaciji takmičenja, a očekuje se da 2. decembra u Sarajevu liga i zvanično dobije generalnog sponzora.

"Utvrđen je prijedlog ka budućem generalnom sponzoru Erste Šparkase banci i očekujemo da ugovor o saradnji tada bude potpisan. Takođe, slovenački klubovi su rekli 'da' novom takmičenju, dok se Mađari moraju izjasniti do kraja novembra. Ali, sa njima ili bez njih, liga će se svakako igrati", rekao je generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Regionalnu ligu činiće 16 timova, igraće se po dvokružnom bod sistemu, a takmičenje bi trebalo da bude završeno "Fajnal forom", koji je zakazan za 31. mart 2012. godine.

Poslije toga ekipe će se priključiti završnici domaćih šampionata, a to bi vjerovatno bio plej-of. Na osnovu plasmana u nacionalnim takmičenjima ekipe će ostvarivati prohodnost ka takmičenjima pod okriljem EHF-a, koji je dao punu podršku Regionalnoj ligi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC