• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): "Plave" se oporavile od debakla

U posljednjem kolu Grupe E: Srbija - Južna Koreja 3:0. Slijedi razigravanje od petog do osmog mjesta, ali tek u - subotu!

 ODBOJKA (SP): "Plave" se oporavile od debakla Izvor: MONDO

Dan poslije više nego ubjedljivog poraza od Rusije, duela u kojem su osvajale 19, 8 i 12 poena po setovima, ujedno i oproštaja od bronzane medalje osvojene na SP prije četiri godine, odbojkašice Srbije smogle su snage da u posljednjem kolu četvrtfinalne Grupe E pobijede Južnu Koreju.

Bilo je 3:0 u Tokiju, po setovima 25:17, 25:22, 25:16. Meč je trajao 71 minut, a najefikasnije bile su Jovana Brakočević sas 15 i Jelena Nikolić sa 14 poena.

U svakom od setova početak je bio izjednačen, da bi izabranice Zorana Terzića od drugog tehničkog odmora, u svakom setu, počele da prave rezultatsku prednost. Evidentna je bila razlika u kvalitetu dva tima, tako da pobjeda Srbije nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Utakmicu je posmatralo oko 1.000 gledalaca.

"Plave" su tako takmičenje po grupama završile sa skorom 4-3, pa ih očekuje razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta. Da li sa treće ili četvrte pozicije u grupi, znaće se poslije susreta Poljska - Turska. Prvi naredni meč Srbija će odigrati tek u subotu, protiv Italije, Njemačke ili Kube, u zavisnosti i od raspleta u četvrfinalnoj Grupi F.

Međusobni susret Japana i Rusije u utorak odlučiće o pobjedniku Grupe E, odnosno tome koja će ekipa sa prve, a koja sa druge pozicije u polufinale. Već je poznato da je prvo mjesto u Grupi F osvojio Brazil, tim koji će svakako i Ruskinje i Japanke željeti da izbjegnu.

Trenutno, na drugom mjestu u Grupi F nalazi se SAD, ali Italija ima priliku da "skine" Amerikankama polufinale u ubedljivom pobjedom posljednjem meču grupe, protiv Kube.

Prije četiri godine, takođe na SP u Japanu, Srbija i Crna Gora osvojile su bronzanu medalju, trijumfom nad Italijom (3:0), dok su svjetske šampionke postale Ruskinje pobjedom nad Brazilom od 3:2.

Bronza iz 2006. godine do daljeg ostaće jedina medalja srpske ženske odbojke na svjetskim prvenstvima.

SRBIJA: Nikolić 14, Brakočević 15, Malagurski, Krsmanović 10, Majstorović, Molnar 9, Antonijević, Vesović, Ognjenović 4, Veljković, Rašić 7, Ćebić.



U prvoj fazi SP, Srbija je nanizala četiri pobjede protiv Kostarike, Poljske, Perua i Alžira, a potom u posljednjem kolu Grupe A izgubila od Japana.

U drugu fazu, srpska reprezentacija prenijela je dvije pobjede i poraz, a startovala je neuspjehom protiv Turske, koji je automatski šanse za polufinale sveo na domen teorije. "Plave" su se potom oporavile pobjedom nad Kinom, ali je uslijedilo trežnjenje u meču sa svjetskim šampionkama Ruskinjama, kada je i matematički postalo jasno da od borbi za medalje nema ništa.

Meč sa Južnom Korejom donio je borbu za prestižni plasman od petog do osmog mjesta, a Srbija u te mečeve ulazi sa ukupno šest pobjeda i tri poraza.

GRUPA E: Rusija 6-0, Japan 5-1, Srbija 4-3, Turska 3-3, Kina 3-4, Južna Koreja 3-4, Poljska 2-4, Peru 0-7.

GRUPA F: Brazil 7-0, SAD 5-2, Italija 4-2, Nemačka 3-3, Tajland 2-5, Holandija 2-4, Kuba 2-4, Češka Republika 1-6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC