• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SP): Eh, taj Japan...

Poslije gubitka medalje i odlaska u razigravanje za peto mjesto, odbojkašice Srbije shvatile su da bi ih samo pobjeda nad Japanom odvela u polufinale.

 ODBOJKA (SP): Eh, taj Japan... Izvor: MONDO

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je po završetku takmičenja u Grupi F da je zadovoljan što će se njegova ekipa boriti za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Japanu i da je pokazala da se i dalje nalazi u svjetskom vrhu.

Odbojkašice Srbije pobijedile su u srijedu Južnu Koreju sa 3:0 u setovima, u posljednjem meču četvrtfinalne Grupe E i igraće utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta.

"Zadovoljni smo plasmanom i borbom koja nam predstoji za peto mjesto. Poslije jučerašnjeg poraza od Rusije smo uspjeli da se vratimo u igru. Djevojke su odigrale fantastično, prije svega taktički. Odavno nismo neke dogovorene stvari ispunili u tolikoj mjeri kao danas, pogotovo u fazi bloka i odbrane", rekao je Terzić.

"Poslije svega što se dešavalo možemo da budemo zadovoljni ovim plasmanom. Svi se i dalje sjećamo utakmice sa Japanom, jer da smo tada pobijedili bili bismo bliži polufinalu. Ali, ovaj tim je pokazao da je u svjetskom vrhu, najvažnije je da nastavimo da u kontinuitetu postižemo dobre rezultate, da budemo u vrhu na svakom takmičenju", dodao je on.

Kapiten Jelena Nikolić rekla je da je da je borba za plasman od 5. do 8. mjesta realnost za reprezentaciju Sribje.

"Mislim da je realnost borba za peto mjesto, to bi bio veliki uspjeh za nas. Tokom turnira, u nekim trenucima mislila sam da igramo sjajnu odbojku i da će nas to dovesti do polufinala. Međutim, bilo je drugačije, nisu se neke stvari poklopile. Cilj je da na lijep način završimo takmičenje", dodala je Nikolićeva.

Ona je dodala da je zadovoljna igrom protiv Južne Koreje.

"Ovo je bila dupla pobjeda, pokazale smo da smo sazrele kao tim. Poslije jučerašnjeg poraza pobijedili smo Koreju, koja je najveće iznenađenje na prvenstvu, nisu slučajno pobijedile sve one ekipe u drugoj grupi. Pokazali smo da smo profesionalni, naša dužnost je da na svakoj utakmici prikažemo najbolju odbojku", rekla je ona.

Reprezentativka Srbije Maja Ognjenović rekla je da se njena ekipa pobjedom nad Južnom Korejom vratila na pravi put.

"Osjećali smo mali pritisak, jer smo znali koliko je ovo važna utakmica. Znali smo kako Koreja igra, nismo očekivali neke babaroge ili da mogu da nam se suprotstave po kvalitetu. Najpozitivnija stvar je da smo pobijedili sa 3:0 i psihički se vratili na pravi put", rekla je ona.

Ognjenovićeva je dodala da je, s obzirom na sastav ekipe, borba za plasman od 5. do 8. mjesta realnost.

"Kada smo propustili šansu za polufinale, ovo je realnost, s obzirom da imamo mlade i neiskusne igračice. Velesile Rusija, Brazil i SAD su očekivano u završnici, a i Japan je pokazao kvalitet. Ne treba mnogo očajavati, Italija, Holandija i ekipe koje su nam po kvalitetu slične ostale su bez medalje. Pokušaćemo da ostvarimo što bolji plasman", rekla je Ognjenovićeva.

Jovana Brakočević smatra da je dobra priprema za današnji meč bila presudna:

"Tačno smo znale kako će igrati protivnik, a kako mi. Napravili smo sjajnu varijanti sa blokom, jer smo igrale jedan na jedan. Takođe snažnim servisom smo poremetile njihov prijem i put ka pobjedi je na taj način bio trasiran. Presrećna sam. Pogotovo poslije jučerašnjeg poraza od Rusije. Sada samo treba nastaviti punom snagom i izboriti se za to peto mjesto".

Nataša Krsmanović tvrdi da je srpski tim lako dobio utakmicu pošto je sve konce držao u svojim rukama tokom cijelog meča.

"Veliki je uspjeh kontrolisati cijelu utakmicu, pogotovo poslije onakvog poraza od Rusije. Srećna sam što ćemo igrati za plasman od 5. do 8. mjesta, jer prijetila je opasnost i da odemo kući, naopako. Nadam se da više neće biti oscilacija. Do kraja ćemo igrati punom snagom, pa šta bude", poručila je Krsmanović.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC