• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Sudar divova na Savi

Mladost i Partizan u nedelju otvaraju novu evroligašku sezonu. Biće to susret ekipa koje u svojim redovima imaju sve same reprezentativce.

 VATERPOLO (EL): Sudar divova na Savi Izvor: MONDO

Vanja Udovičić, Josip Pavić, Igor Hinić, Petar Muslim sa jedne, Andrija Prlainović, Slobodan Soro, Duško Pijetlović, Vladimir Vujasinović...sa druge strane.

U nedelju, u bazenu kraj Save (16 časova) igraće sedmostruki i šestostruki prvak Evrope, zagrebačka Mladost i beogradski Partizan. Udariće as na asa, prštaće voda...

Trener crno-bijelih Igor Milanović istakao je u petak da njegovi izabranici neće imati imperativ pobjede.

"Ove sezone ćemo drukčije tempirati formu. Prošle godine smo zasijali u punom sjaju već na kontrolnom turniru 'Partizanove legende', a sada se nadam da ćemo kroz rad uspjeti da iz meča u meč usavršavamo igru", rekao je Milanović na konferenciji za novinare u sjedištu trofejnog kluba.

Trener Partizana smatra da je tim koji predvodi sa klupe "za nijansu kvalitetniji" od prošlosezonskog i da je najveća prednost crno-bijelih u odnosu na prethodnu godinu činjenica da su kompaktniji i da je "veoma bitno što su igrači shvatili da je sistem koji smo postavili dobar i da ga sada treba samo usavršavati".

"Mladost je odličan protivnik za provjeru naše forme. Radi se o timu koji je mnogo dobio angažovanjem Vanje Udovičića. Tu su još stari aduti Zagrepčana Petar Muslim, Igor Hinić i ostali hrvatski reprezentativci", napomenuo je Milanović.

On je naglasio da prvi susret u Evroligi nema veliki rezultatski značaj, pogotovu što će se u prvoj fazi rivali sastati i u Beogradu.

"Mislim da smo Zagrepčani i mi po kvalitetu iznad druga dva učesnika C grupe - grčkog Olimpijakosa i španske Barselone", istakao je Milanović.

Prema riječima šefa stručnog štaba šampiona Srbije, glavni favorit za trofej prvaka Evrope je branilac titule, italijanski Pro Reko, koji se dodatno pojačao dovođenjem crnogorskih reprezentativaca Borisa Zlokovića i Aleksandra Ivovića.

"Prema kvalitetu igračkog kadra i budžetu, nijedan klub u Evropi ne može da konkuriše Pro Reku. Kao favorite iz sjenke, spomenuo bih hrvatske klubove (Jug, Mladost i Primorje), mađarski Vašaš, crnogorski Primorac i naravno Partizan", naveo je Milanović.

U Mladosti takođe najavljuju vaterpolo spektakl.

"Partizan je srpska reprezentacija u malom. Imaju igrače koji provode provode mnogo vremena zajedno, isto misle, isto rade. Očekuje nas velika utakmica, možda najveća u posljednjih par godina. Igramo protiv velike ekipe, susret koji će biti pun sportskog naboja. Gledaoci će sigurno uživati u vaterpolo predstavi, a ja se nadam kako pobjedi Mladosti", izjavio je trener "žabaca" Emil Nikolić.

Dijete Partizana Vanja Udovičić kaže da ne osjeća neki emotivni naboj pred duel sa svojim bivšim timom. Kapiten srpske reprezentacije uoči ove sezone došao je u Mladost i pokazao da će biti veliko pojačanje.

"U Partizanu sam igrao prije osam godina i svježe emocije vežu me jedino uz Pro Reko. Mi smo veliki profesionalci, reprezentativne kolege, ali u bazenu nema prijateljstva i poznanstva. Želimo pobjedu protiv svake ekipe, bez obzira na to kako se ona zove. Uz podršku publike siguran sam da možemo do pobjede. Partizan nam je direktni konkurent za prolazak u drugi krug", rekao je Udovičić.

"Ako sa svojih 28 godina nemam psihički mir, onda stvarno tu više nema šta da se priča...Znam da novinari samo čekaju ovakve utakmice kako bi poslije plasirali priče o tome kako ne može da igra protiv svojih, ali to su za mene dječije priče. Bilo bi dobro da evro sezonu otvorimo pobjedom. Imamo kvalitet i to treba da pokažemo u nedeljnom meču".

Dodao je i da nije posebno pomagao treneru u pripremi utakmice, jer je Emil Nikolić veliki stručnjak.

"Nisam Emilu morao da otkrivam njihove slabe tačke. On je odličan stručnjak i njemu nije potrebna takva pomoć. Upozorio sam na neke sitnice na koje treba obratiti pažnju kod kod pojedinih igrača i to je to. Mladost je u posljednje vrijeme odigrala mnogo trening utakmica protiv Partizana, među nama nema tajni. Ako ne poznajemo igru Partizana, koga onda poznajemo?", dodao je Udovičić.

Jedan od najvećih aduta Mladosti je reprezentativni golman Hrvatske Josip Pavić. Ako on ima dan, teško prima golove.

"Biće to dvoboj dvije podjednake ekipe. Ipak, imamo i mi svoje adute, a i očekujem veliku podršku naših navijača. Neće biti tragedija ako doživimo poraz, ali idemo na pobjedu i uvjeren sam da ćemo je i ostvariti", kaže Pavić.

Iz Mladosti poručuju da neće igrati "flastera" na Prlainoviću, iako znaju šta sve on može. "Partizan je opasan i iz drugih oružja, grupna kontra je njegov najjači adut. Svakako da će cijela moja ekipa jednim okom paziti na Prlainovića".

PAROVI 1. KOLA:


Grupa A

Seged (Mađarska) - Vašaš (Mađarska) /subota, 18h
Primorac (Crna Gora) - Jadran (Crna Gora) /nedelja, 19h

Grupa B

Budva (Crna Gora) - Vojvodina (Srbija) /subota, 19h
Pro Reko (Italija) - Spartak (Rusija) /subota, 20.30h

Grupa C

Barselona (Španija) - Olimpijakos (Grčka) /subota, 13.15h
Mladost (Hrvatska) - Partizan (Srbija) /nedelja,16h

Grupa D

Barseloneta - Eger /subota, 11.45h
Jug (Hrvatska) - Primorje (Hrvatska) /nedelja, 17.20h

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC