• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Lodra, vidimo se u Areni

Novaka nije mnogo dotakao poraz u Parizu. Misli su mu usmjerene na finale Dejvis kupa, na podlozi koja mu više "leži", pred njegovim navijačima...

 Đoković: Lodra, vidimo se u Areni Izvor: MONDO

Novak Đoković poražen je u trećem kolu Mastersa u Parizu od domaćeg igrača, Mišela Lodre - 6:7, 2:6.

Lodra je igrao fantastično, pa ne čudi izjava selektora Francuske Gija Foržea da će upravo 34. teniser svijeta biti "drugi reket" njegove reprezentacije u finalu Dejvis kupa u Beogradu početkom decembra, pošto je Žo Vilfred Conga otkazao učešće zbog povrede (prvi reket biće Gael Monfis).

"Situacija će se u Beogradu dosta razlikovati. Prije svega mislim da je Lodra, zaista, odigrao najbolje što može. Imao sam prethodno priliku jednom da odmjerim snage sa njim, doduše prij nekoliko godina. Uvek je bio nezgodan igrač na brzim podlogama. Odlično servira i dobro igra voleje. U Bersiju me je iznenadio u nekim trenucima kad je bilo bitno i odigrao, zaista, nevjerovatno", rekao je Đoković za "Novosti".

Publika u Parizu je dala krila Lodri, a u Beogradu će u prednosti biti srpski igrači. Takođe, i podloga u Areni će biti povoljnija za domaćina.

"Što se tiče same podloge, koja će imati veliki uticaj na mečeve, sigurno će biti drugačija u Beogradu. Naravno, više će odgovarati meni i ostalim igračima Srbije".

Nije mnogo razočaran ranom eliminacijom sa turnira u "gradu svijetlosti".

"Zaista mi je potrebno malo vremena da se odmorim, jer sam u posljednje vrijeme imao dosta težak period. Istrošio sam se. Ali, sad dolaze dve-tri nedelje koji su mi vrlo bitne, u Londonu i u Beogradu, i tu želim da što bolje odigram".

Upitan da li bi volio da i u Beogradu igra protiv Lodre, odgovorio je:

"O, da! Iskreno, volio bih to, zaista. On jeste nezgodan igrač, ali mi nije problem da igram protiv njega. Znam da će mi podloga mnogo više odgovarati".

Đoković je na Mastersu u Parizu branio titulu, ali priznaje da mu je finale Dejvis kupa zaokupiralo misli.

"To je, na neki način, očekivano, jer se radi o velikom uspjehu, i za njihovu, i za našu reprezentaciju. Sad svi željno iščekujemo taj duel. Svaki meč koji je odigran između srpskog i francuskog tenisera u posljednje vrijeme, na neki način je posmatran kao potencijalni dvoboj u Beogradu".

Nije želio najbolji srpski teniser da prejuidicira ishod finala.

"Nikad se ne zna, jer je Dejvis kup vrlo specifično takmičenje, gdje ništa nije predvidivo. Međutim, i pored toga što imam vrlo važan turnir u Londonu, gdje zaista želim dobro da prođem i napravim zapaženiji rezultat, prioritet ove godine je sigurno da odigramo najbolje što možemo finale Dejvis kupa i da ga osvojimo. To govorim u ime svih igrača. Iskreno se nadamo pobjedi".

Nema Đoković šta da poručio Francuzima, ali ima svojim navijačima.

"Poručujem našoj publici da dođe u što većem broju. Imamo sjajnu ekipu u kojoj vlada odlična atmosfera i na krilima te podrške možemo da osvojimo kup", zaključio je Novak Đoković.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC