• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Častan poraz Voše u Budvi

Vojvodina, očekivano, poražena u Budvi 7:9. U narednom kolu u Novi Sad dolazi Pro Reko. Pobjede Barselonete i Barselone.Strašni "Reko".

 VATERPOLO: Častan poraz Voše u Budvi Izvor: MONDO

Vaterpolisti Vojvodine ove godine će učiti u Evroligi i sticati neophodno iskustvo. Mladi tim Dejana Stanojevića krenuo je, očekivanim porazom, drugu godinu igranja u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Budva - Vojvodina 9:7 (2:1, 4:1, 2:3, 1:2) u prvom kolu Grupe B Evrolige. Više od ovoga, a to je bilo dovoljno za dobar otpor favorizovanom domaćiunu, "lale" nisu mogle.

Poslije prve četvrtine bilo je 2:1, a onda je utakmica prelomljena, kada su Budvani, koji u svojim redovima imaju čak šestiricu crnogorskih reprezentativaca i jednog Petra Trbojevića, nanizali tri gola u uvodnim minutima druge četvrtine za vođstvo od 5:1.

Trbojević je dao tri gola za Budvu, isto koliko i veliki talenat srpskog vaterpola Srđan Vuksanović za Vojvodinu.

U narednom kolu Evrolige, u Novom Sadu će biti spektakl. Dolazi šampion Evrope Pro Reko sa Filipom Filipovićem i Slobodanom Nikićem. Prilika za sve ljubitelje vaterpola da uživaju u vrhunskoj predstavi.

Pro Reko je u subotu uveče deklasirao ruski Spartak iz Volgograda - bilo je čak 16:5! Najskuplji tim Evrope i branilac evropskog trona na startu takmičenja demonstrirao je silu. Filip Filipović i Slobodan Nikić učestvovali su u velikoj pobjedi sa po dva gola. Crnogorski reprezentativac Boris Zloković i velikan evropskog vaterpola, Mađar Tamaš Kašaš dali su po tri gola.

Prvi meč u novoj sezoni Evrolige odigrali su Barseloneta i Eger, ali je za nas značajniji drugi meč, koji je takođe odigran u Barseloni.

Barselona je pobijedila Olimpijakos 10:8 (2:3, 2:3, 2:1, 4:1), poslije preokreta u drugom poluvremenu. Bez premca, igrač utakmice bio je Blai Malarah koji je dao čak šest golova za Barselonu!

Te dvije ekipe igraju u grupi sa srpskim šampionom Partizanom i zagrebačkom Mladosti, koji se sastaju u nedelju u glavnom gradu Hrvatske.

Poznatiji tim iz glavnog grada Katalonije, Barseloneta, pobijedila je mađarski Eger 10:9 (3:1, 3:2, 3:3, 1:3).

Bio je to vrlo izjednačen meč španskog prvaka i mađarske ekipe koja u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca. Barseloneta ja na poluvremenu imala tri gola prednosti, Eger je u finišu pripretio i umalo stigao vođstvo domaćih.

Igrač utakmice bio je Albert Espanjol sa četiri gola, a Aleksandar Ćirić je dao jedan gol za Barselonetu. Mađarski reprezentativac Norbert Hošnjanski i iskusni Peter Biroš postigli su po tri gola za Eger.

REZULTATI 1. KOLA:

Grupa A

Seged (Mađarska) - Vašaš (Mađarska) 9:9 (1:2, 2:2, 3:5, 3:0)

Primorac (Crna Gora) - Jadran (Crna Gora) /nedelja, 19h

Grupa B

Budva (Crna Gora) - Vojvodina (Srbija) 9:7 (2:1, 4:1, 2:3, 1:2)

Pro Reko (Italija) - Spartak (Rusija) 16:5 (2:0, 5:1, 6:1, 3:3)

Grupa C

Barselona (Španija) - Olimpijakos (Grčka) 10:8 (2:3, 2:3, 2:1, 4:1)

Mladost (Hrvatska) - Partizan (Srbija) /nedelja,16h

Grupa D

Barseloneta (Španija) - Eger (Mađarska) 10:9 (3:1, 3:2, 3:3, 1:3).

Jug (Hrvatska) - Primorje (Hrvatska) /nedelja, 17.20h

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC