• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "plavih gracija": Nije neuspjeh

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da osvajanje osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu nije neuspjeh.

 Selektor "plavih gracija": Nije neuspjeh Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije zauzela je osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Japanu, pošto je u utakmici za plasman izgubila od Njemačke sa 1:3. Meč je propustila kapiten Jelena Nikolić, jer je obnovila povredu Ahilove tetive.

"Nemam primjedbu na želju i borbenost protiv Njemačke, ali poslije poraza u prethodnim mečevima, utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta nismo igrali sa žarom kojim bismo igrali u polufinalu. Nije neuspjeh biti među osam na svijetu, iza nas su Poljska, Holandija i Kina", rekao je Terzić.

Selektor Srbije smatra da je njegova ekipa trebalo bolje da odigra drugi dio šampionata i da bi Svjetsko prvenstvo u Japanu mladim igračima trebalo da posluži kao iskustvo.

"Mogli smo malo bolje da igramo drugi dio šampionata, relativno lako smo gubili neke utakmice, ali atmosfera u ekipi, način igranja, motiv i želja se mijenjaju kada vidiš da ti je falilo malo za finale, ali ipak igraš za plasman. Ne bi trebalo da bude tako, imamo puno mladih igrača koji nisu igrali na SP i kojima svaka utakmica treba da bude dokazivanje", dodao je on.

"Nadam se da će ovo prvenstvo igračima koji su prvi put na ovakvom takmičenju poslužiti kao veliko iskustvo za ona koja ih očekuju, prije svega sljedeće godine", nada se Terzić.

Terzić je rekao i da je njegov tim pao poslije poraza od Japana, jer bi se pobjedom u toj utakmici najvjerovatnije izborio za plasman u polufinale.

"Nažalost, poslije Japana djevojke su pale, za poen ili dva smo izgubili i došli u situaciju da se borimo za plasman. Njima je bilo u glavi da smo na prošlom SP uzeli medalju, a kada je propala svaka nada da možemo u polufinale sigurno je u njihovim glavama došlo do male pometnje", rekao je selektor Srbije.

"Daleko od toga da one nisu željele da pobijede, trudile su se, ali fliuid kada se igraju takve utakmice nije postojao na tom nivou kakav bi bio da smo igrali polufinale", mišljenja je Trzić.



Reprezentativka Srbije Maja Ognjenović ocijenila je da je njena ekipa mogla da igra bolje u Japanu i ostvari bolji rezultat.

"Kada se prvenstvo završi porazom utisak ne može da bude dobar. Koliko god da smo krenule dobro i naše igre na početku prvenstva ukazivale na mnogo bolji rezultat, to nismo uspjele da ostvarimo. U završnicama je malo falilo, to bi trebalo pripisati neiskustvu, nedostatku hrabrosti ili koncentracije", rekla je ona.

"Mnogo smo trenirale, očekivale smo više i sigurna sam da smo mogle više. Ali, bilo je i dobrih stvari i trenutaka, mislim da je za mrvicu moglo bolje - i rezultat i igra. Ostaje nam da vidimo šta je to što nije valjalo i da na narednim prvenstva pokušamo da igramo bolje", dodala je Ognjenovićeva.

Ona je istakla da ekipa nije mogla da se oporavi zbog poraza protiv Japana i da je Srbija morala da igra rasterećenije protiv Italije, prvu utakmicu za plasman od 5. do 8. mjesta.

"Žao mi je što se ispostavilo da sa ekipama iz Evrope igramo lošije a ekipama iz Azije bolje, jer to nikad nije bilo svojstveno nama. Igrale smo bez igre protiv italije, trebalo je rasterećenije, pošto je utakmica za peto mjesto od mnogo većeg značaja. Danas smo dobro počele, igrale egal, pokazale da možemo, ali malo nam je falilo sreće i hrabrosti."

Libero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić rekla je da je njena ekipa željela pobjedu protiv Njemačke, kao i da nije mala stvar osvojiti osmo mesto na Svjetskom prvenstvu.

"Pružile smo mnogo bolju partiju nego prethodnih dana. Vidjelo se da želimo da pobijedimo, ali nismo imale sreće u ključnim situacijama. Pravili smo mnogo grešaka, što nam se obilo o glavu."

"Ali, sa druge strane, treba da nas raduje što nismo izašle na teren da to samo obavimo, da što prije završimo, već smo pružile maksimum koji nažalost nije bio dovoljan. Nije mala stvar biti osmi na svijetu, vidjećemo šta ćemo dalje. Možda smo u nekim situacijama mogle mnogo bolje, ali šta je tu je", dodala je Ćebićeva.

Odbojkašica Srbije Jovana Vesović ocijenila je da je nedostatak koncentracije u završnici setova u utakmici protiv Njemačke odlučio pobjednika.

"Stvarno smo željeli da prvenstvo završimo pobjedom, ali u završnici setova nismo imale koncentracije da završimo poene u našu korist, a samim tim rezutlat je 3:1."

"Toliko smo vremena provele spremajući se, došle smo sa željom da uđemo u polufinale, da nagradimo petomjesečni rad... Može se reći da je osmo mjesto dobar rezultat, ali sigurno da mi nismo zadovoljne onim što smo pokazlale u Japanu", podvukla je Vesovićeva.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC