• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Partizan izbjegao debakl!

Teško je objasniti šta se dogodilo igračima Partizana u Zagrebu. Poraz od Mladosti na otvaranju nove sezone Evrolige.

 VATERPOLO (EL): Partizan izbjegao debakl! Izvor: MONDO

Loše, očajno! To su riječi koje opisuju igru vaterpolista Partizana tokom tri četvrtine meča u Zagrebu u derbiju 1. kola Evrolige.

Mladost je sa Vanjom Udovičićem pobijedila srpskog šampiona - 10:8 (5:1, 2:1, 3:4, 0:2) i najavila visoke domete ove sezone. Partizan, pak, mora da popravi sve elemente igre ako misli da ostvari prioritetni cilj a to je plasman na završni turnir Evrolige.

Jeste da ova utakmica ne odlučuje mnogo, odnosno ne presuđuje o plasmanu u drugu fazu, ali od Partizana se ne očekuje da gubi od neke ekipe čak sa 1:7!

Mora se reći - sjajna igra Mladosti, pogotovo u prve dvije četvrtine. Ali i vrlo loša igra Partizana, koja se popravila u drugom poluvremenu. Gotovo je nestvarno izgledala slika na semaforu na bazenu kraj Save poslije prve četvrtine - 5:1, ili poslije druge - 7:2.

Partizan je uspio da od -6 (1:7), dođe do 8:10, imao napad i za 9:10, ali se Mladost odbranila. Eh, da je srpski šampion igrao veći dio meča kao u posljednjoj četvrtini...

Mladost je odlično otvorila utakmicu, povela 2:0, da bi Vladimir Vujasinović smanjio na 2:1. Od tog trenutka zagrebački "žapci" su mljeli crno-bijele.

Uz to, razbranio se golman hrvatske reprezentacije Josip Pavić, Partizan je užasno igrao u napadu, posebno u situacijama sa igračem više (pogađali prečke, stative, ispadala im lopta, poklanjali je protivniku...), a onda se domaćin radovao i prvom golu Vanje Udovičića u Evroligi i prvi protiv Partizana i to iz kontre.

Mladost je održavala četiri, pet golova prednosti i u trećoj četvrtini, da bi Beograđani uspjeli nekako da se primaknu na -3 (6:9), ali ne i da ozbiljnije ugroze vođstvo domaćina, jer je Antonio Petković vrlo brzo vratio četiri gola viška.

Iz potpuno izgubljene situacije pred posljednju četvrtinu (6:10), Partizan je došao u poziciju da ugrozi pobjedu domaćina! Imao je dva, tri napada za potpuni priključak. Uvukao se strah u redove domaćina, ali crno-bijeli nisu uspjeli da realizuju najpre napad sa igračem više, a potom i šut Prlainovića odlazi pored gola...

Partizan je imao sasvim dobro suđenje u Zagrebu, možda i najbolje u gostujućem bazenu u posljednjih nekoliko sezona, ali ni to nije vrijedilo. Odbrana je bila loša, napad još lošiji. Da bi se pobjedila i neka slabija ekipa, a kamoli Mladost potrebno je dati više od šest golova iz čak 17 napada sa igračem više(!).

Trener Mladosti Emil Nikolić rekao je da je ostvarena vrijedna pobjeda nad velikim rivalom.

"Odlično smo krenuli, imali dobar uvod i normalno je da dođe do pada u igri. Pobijediti Partizan sa dva gola razlike je odlično. Napravili smo prvi korak ka plasmanu među osam najboljih. Vrijedna pobjeda, svaka čast igračima. Zasluženo", rekao je Nikolić.

MLADOST: Petar Muslim, Ivan Buljubašić i Antonio Petković po 2, Boris Letica, Vanja Udovičić, Duje Žiković i Luka Lončar po jedan.

PARTIZAN: Vladimir Vujasinović i Nikola Rađen po 2, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović, Miloš Ćuk i Aleksandar Radović po jedan.

IGRAČ VIŠE: Mladost 7/12; Partizan 6/17.

U drugom meču Grupe C u subotu Barselona je dobila Olimpijakos 10:8 (2:3, 2:3, 2:1, 4:1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC