• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP napravio "haos" na listi, Novak treći

ATP organizacija "avansno" je oduzela bodove teniserima koje je trebalo da brane tek na Masters kupu u Londonu, koji počinje u nedelju.

 ATP napravio "haos" na listi, Novak treći Izvor: MONDO

Novak Đoković zadržao je treće mjesto na najnovijoj ATP listi, u nedelji kada počinje posljednji turnir u 2010. godini, Masters kup u Londonu.

Naš as ovog ponedeljka nije ostao samo bez 910 bodova, koje nije uspio da odbrani na Mastersu u Parizu prošle nedelje, već mu je ATP organizacija, kao i ostalim teniserima koji su prošle godine igrali Masters kup u Londonu, "avansno" skinula bodove koje je Novak i ostali tek trebalo da brane od 21. novembra u prestonici Engleske.

Đoković je na predstojećem Masters kupu u Londonu trebalo da brani 400 bodova od prošle sezone, a pošto taj turnir počinje posljednjeg dana ove nedelje, teniserima su već "skinuti" ti bodovi, pa je Srbin u jednom danu ostao bez 1.310 poena.

I nekako je zadržao treću poziciju, ispred Robina Soderlinga i Endija Mareja.

Prošle nedelje, Đoković je imao 6.945 bodova, a ove 5.635.

Iako nije ni igrao u Parizu, zbog povrede, Rafael Nadal ostao je ubjedljivo prvi na ATP listi. Kada su Špancu oduzeti i bodovi iz Pariza i one koje će braniti u Londonu, on je ostao bez svega 360 bodva, jer se 2009. godine nimalo nije proslavio na posljednja dva turnira u sezoni.

Nadal London dočekuje sa 11.450 bodova, više nego duplo od trećeplasiranog Đokovića.

Drugoplasirani Rodžer Federer zaradio je nešto bodova u Parizu, ali kada su mu oduzeti oni iz Londona 2009. godine, pokvario je ukupan zbir za 50 bodova i sada ima 7.645.

Britanac Endi Marej imao je priliku da osvajanjem titule u Parizu pretekne Đokovića na četvrtom mjestu, ali ne samo da se to nije dogodilo, već je Britanac pao na peto mjesto, zato što je titulu u prestonici Francuske osvojio Robin Soderling.

Šveđanin bi, da nije bilo oduzimanja bodova iz Londona, pretekao i Mareja i Đokovića, ali s obzirom na to da je Soderling u Londonu prije godinu dana igrao polufinale i sa titulom iz Pariza poravio je ranking za svega 420 bodova.

Viktor Troicki pao je za jedno mjesto na listi i sada se nalazi na 30. poziciji sa 1.360 bodova. Jednu poziciju niže "osvanuo" je i Janko Tipsarević, koji je 49. igrač svijeta sa 935 bodova.

ATP ima pravilo da teniserima bodovi na rang listi važe 52 nedelje i ako dođe do pomjeranja turnira u kalendaru, odnosno ukoliko jedne godine neki turnir počne bar nedelju dana kasnije nego prethodne, igračima se oduzimaju bodovi, iako oni nisu dobili priliku da ih brane.

To je slučaj i ove sezone sa Masters kupom u Londonu, a sve je dovelo do zanimljive situacije.

Pred posljednji turnir u sezoni, na kojem će učestvovati samo osam najboljih tokom 2010. godine, teniseri će moći samo da osvoje nove bodove u Londonu, jer su već izgubili ono što je bilo potrebno da brane.

Već na prvi pogled, jasno je da će Nadal završiti sezonu kao prvi, sve i da kao 2009. godine ne ostvari nijednu pobjedu na Masters kupu, da će Federer svakako biti drugi, čak i da izgubi sve mečeve, a Đoković uzme titulu bez poraza, što donosi 1.500 bodova, kao i da će direktni dueli u Dvorani "O2 World" odlučiti ko će biti treći, ko četvrti, a ko peti na kraju sezone, Đoković, Soderling ili Marej.

ATP TOP 10:

1. Rafael Nadal (Španija) 11.450 (11.810*)
2. Rodžer Federer (Švajcarska) 7.645 (7.695)
3. Novak Đoković (Srbija) 5.635 (6.945)
4. Robin Soderling (Švedska) 5.380 (4.960)
5. Endi Marej (Velika Britanija) 5.360 (5.670)
6. Tomaš Berdih (Češka) 3.755 (3.710)
7. David Ferer (Španija) 3.735 (3.645)
8. Endi Rodik (SAD) 3.665 (3.485)
9. Fernando Verdasko (Španija) 3.240 (3.240)
10. Mihal Južnji (Rusija) 2.920 (2.955)

*napomena: u zagradi je broj bodova od prošle nedelje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC