• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajle, daj odluči se

Svjetski rekorder u maratonu Etiopljanin Hajle Gebreselasije promijenio je odluku o povlačenju i nastaviće da se takmiči, rekao je njegov trener.

 Hajle, daj odluči se Izvor: MONDO

Veliki atletičar je 7. novembra saopštio da se povlači, ali se brzo predomislio.

"Gebreselasije je u subotu otputovao u Volegu, u Etiopiji, gdje je označio početak trke na deset kilometara. Lokalni novinari su ga pitali o povlačenju, a on je rekao da će nastaviti sa takmičenjima", rekao je trener Voldemeskel Kostre.

Gebreselasije je prvobitnu odluku o povlačenju saopštio nakon što je zbog povrede koljena odustao od Maratona u Njujorku.

Gebreselasije (37) se smatra najboljim dugoprugašem svih vremena, mnogi ga nazivaju "kralj dugih pruga", pošto je u tim disciplinama postavio 27 svjetskih rekorda.

"On može da trči i do svoje 45. godine, samo ako to želi. Javljalo se mnogo ljudi i svi traže od njega da nastavi da trči", rekao je Kostre.

Televizija u Etiopiji prenijela je Gebreselasijeve riječi da će nastaviti sa pripremama za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu i da će poslije toga završiti karijeru.

Gebreselasije je u karijeri osvojio dvije zlatne olimpijske medalje, četiri puta je bio svjetski šampion, a osvojio je i četitri zlatne medalje na svjetskim prvenstvima u dvorani.

Takođe, on je aktuelni svjetski rekorder u maratonu. Najbolji svjetski rezultat postavio je 2008. godine u Berlinu - dva sata, tri minuta i 59 sekundi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC