• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbija rutinski protiv Makedonije

Na otvaranju nove sezone Svjetske lige, Srbija pobijedila Makedoniju 10:6.

 VATERPOLO: Srbija rutinski protiv Makedonije Izvor: MONDO

Kao što je i najavio selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić dan uoči početka nove sezone Svjetske lige u meču sa Makedonijom u utorak, srpski tim je odigrao onoliko koliko je u ovom trenutku bilo moguće i sasvim dovoljno da se upiše prva pobjeda.

Rutinska pobjeda Srbije protiv Makedonije 10:6 (1:0, 4:3, 3:1, 2:2) u 1. kolu Grupe A, ali ne i neka blistava partija "delfina". Ipak, izdvojio se bombarder Andrija Prlainović koji je postigao polovinu golova za Srbiju.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU!

Razumljivo, jer je tek početak naporne sezone koja očekuje vaterpoloste, ne samo zbog reprezentativnih akcija, već i bogatog klupskog kalendara.

Bio je to meč bez mnogo žara, a o tome koliko je ovaj okršaj ličio prije na neko prijateljsko odmjeravanje snaga govori podatak da je bilo samo četiri sključenja i da je prvi put jedan tim imao igrača više tek u trećoj četvrtini.

Srbija je značajniju prednost stekla na početku treće četvrtine, kada su se raspucanom Andriji Prlainoviću pridružili centar Slobodan Nikić i Milan Aleksić.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić, Udovičić 1, Vapenski 1, Duško Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović 1, Prlainović 5, Mitrović, Gojko Pijetlović.

MAKEDONIJA: Peruničić, Janevski, Benić 1, Računica 1, Delaš, Vuksanović 2, Krečković 1, Latković, Bosančić, Dimovski, Milanović 1, Belev, Arsevski.

IGRAČ VIŠE: Srbija 2/2, Makedonija 1/2.

PETERCI: Makedonija 1/1.


Narednu utakmicu Srbija igra kao gost 7. decembra u Magdeburgu protiv Njemačke, a derbi ove grupe je 25. januara kada će viceprvak svijeta Španija ugostiti svjetskog šampiona Srbiju.

Srbija brani trofej u Svjetskoj ligi osvojenog minulog ljeta u Nišu, a iz naše grupe samo jedna ekipa će se plasirati na završni turnir u Firenci krajem juna sljedeće godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC