• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković pred London: Cilj je polufinale

Novak Đoković izjavio je da mu je cilj da na završnom ATP turniru sezone ostvari bolji rezultat nego prošle godine i da u Londonu stigne barem do polufinala.

 Đoković pred London: Cilj je polufinale Izvor: MONDO

"Vrlo važan turnir. Kruna sezone. Četvrti put uzastopno sam među osam najboljih na svijetu. Vrlo sam zadovoljan zbog toga. Želim da budem bolji nego prošle godine, da stignem barem do polufinala", naveo je treći teniser svijeta u izjavi za sajt Asocijacije teniskih profesionalaca, koja je Đokoviću posvetila petominutni video prilog.

ATP je podsjetio da je Đoković ove sezone imao više problema nego prethodne, kada je osvojio pet titula. U prvih šest mjeseci ove sezone pobijedio je samo u Dubaiju i bilo je očigledno da je u padu forme.

"Bilo je puno uspona i padova ove sezone. Prvih šest mjeseci nisam igrao svoj najbolji tenis. Neke sporedne stvari su me ometale. Imao sam i zdravstvenih problema, nisam bio potpuno spreman. Više sam razmišljao o tome nego o igri", naveo je 23-godišnji Beograđanin.

Drugi dio sezone, ipak, donio je bolju formu Đokovića, koji je igrao polufinale Vimbldona, finale na Otvorenom prvenstvu SAD, a zatim pobijedio u Pekingu. "Pravi Đoković se vratio", ocijenjeno je u prilogu ATP-a.

"Od Vimbldona je sve krenulo na bolje. Potom i Ju-Es Open, koji je za mene vjerovatno najbolji turnir sezone. Zatim i Peking. Sada pokušavam da održim taj nivo. Osjećam samopouzdanje, koje ne želim da izgubim", rekao je Đoković.

Autor priloga je ocijenio i da se Đoković od ostalih tenisera izdvaja po strastvenosti, emotivnosti i posvećenosti. Sedam godina na profesionalnoj sceni, kako se navodi, nisu ga pripitomile.

"Svi se razlikujemo, drugačiji smo. Lično volim da uživam u životu, i na terenu i van njega. Volim da razgovaram sa fanovima, da imitiram kada mi nešto padne na pamet. Da budem spontan", rekao je Đoković, koji je poznat po imitacijama kolega tenisera.

Nešto slobodnije ponašanje, međutim, ne znači i da Đoković neozbiljno shvata profesionalne obaveze, što dokazuje i činjenica da je treću godinu u nizu među trojicom najboljih na svijetu.

"Pobjeda je moja motivacija. Nebitno je da li na grend slemu ili nekom drugom turniru. To je nezamjenljiv osjećaj. Vjerovatno najljepša moja teniska uspomena je pobjeda na Otvorenom prvenstvu Australije 2008. godine", istakao je Đoković, koji će u Londonu igrati u Grupi A sa Rafaelom Nadalom, Tomašom Berdihom i Endijem Rodikom.

Sezonu će, za razliku od ostalih kolega, završiti tek poslije finala Dejvis kupa u kojem će Srbija igrati sa Francuskom.

(Beta - foto: sajt Novaka Đokovića)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC