• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSS: Kako je Arena "planula"?

Nacionalni teniski savez je zbog brojnih obaveza pustio u slobodnu prodaju samo 5.080 kompleta ulaznica za finale Dejvis kupa.

 TSS: Kako je Arena "planula"? Izvor: MONDO

Kakvo interesovanje u Srbiji i inostranstvu vlada za meč sa Francuskom (3-5. decembra), Teniski savez Srbije bez problema je mogao da rasproda stadion Partizana ili Crvene zvezde!

Ulaznice koje su se našle u slobodnoj prodaji "otišle" su u utorak poslije samo nekoliko sati, s tim da kupovina preko interneta nije bila moguća zbog preopterećenosti sajta "Card Service".

To je u javnosti stvorilo utisak da je ponovo došlo do malverzacija i da nisu svi imali podjednake šanse da dođu do ulaznica za teniski i sportski spektakl.

TSS je dan kasnije reagovao saopštenjem, u kojem je stavio na uvid sve propise i obaveze, zbog kojih se u slobodnoj prodaji nešlo tek nešto više od 5.000 kompleta.

Saopštenje prenosimo u izvornom obliku.

"Kao organizator finala Dejvis kupa 2010. godine Srbija - Francuska, Teniski savez Srbije obavještava javnost, nakon reakcija na broj puštenih karata u prodaju, da je:

1. Kapacitet Beogradske arene za finale Dejvis kupa 15.390 mjesta.

2. Kapacitet je drastično umanjen zbog izgradnje komentatorskih pozicija na nivou 400, zbog čega su iz prodaje povučena cijela dva sektora od 800 mesta.

3. Finale Dejvis kupa je događaj koji je vlasništvo Svjetske teniske federacije (ITF), koja ima ugovorne obaveze prema sponzorima, za koje je odvojeno 1.600 mjesta.

4. Francuska teniska federacija kao finalista ima pravo na 10 odsto kapaciteta dvorane.

5. Teniski savez Srbije je izdvojio 3.311 kompleta za registrovane takmičare TSS jer smatra da bi svi registrovani takmičari trebalo da prisustvuju mečevima FED i Dejvis kupa.

6. U nivou 200 rezervisano je 400 mjesta za novinare.

7. Za potrebe igrača i stručnog štaba reprezentacije Srbije rezervisano je 500 mjesta na nivou 200.

8. Za potrebe volonterske službe izdvojeno je 247 kompleta na nivou 200.

9. Za potrebe "Houk aja" i bezbjednosti njihovih kamera povučen je iz prodaje prvi red na nivou 400 od 420 mjesta.

10. Zbog bezbjednosti igrača, pehara, sudija i takmičara, uvučena su tri reda na Sjevernoj strani, a iz istog razloga se ne pušta u prodaju red "D" na istoj strani tribina, što je 256 mjesta u nivou 200.

11. Na tribinama Istok i Zapad, zbog nemogućnosti da se sa tih mjesta vidi teren zbog ograde terena, povučeno je 276 mjesta na nivou 200.

12. TSS je za potrebe ugovornih obaveza izdvojio 1.000 kompleta.

13. U prodaju je pušteno 5.080 kompleta putem prodajne mreže Cardservis, koju čini 50 prodajnih mjesta u Srbiji, partnera u Republici Srbiji i Makedoniji kao i internet sajt
Cardservisa".

Utisak je da bi sve prošlo sa mnogo manje buke da je TSS sa ovim podacima izašao u javnost prije nego što su ulaznice puštene u prodaju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC