• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana Ivanović: Osjećam da imam još potencijala

Srpska teniserka još nije našla trenera, jer želi nekoga ko će joj pomoći da se vrati u sam svjetski vrh.

 Ana Ivanović: Osjećam da imam još potencijala Izvor: MONDO

Za razliku od protekle dvije sezone kada smo na kraju često imali priliku da slušamo ili pročitamo izjave Ane Ivanović poput "jedva čekam da se završi" ili "zaista mi treba odmor", srpska teniserka na pauzi između dvije sezone gori od želje da nova počne što prije.

Krajem ljeta uspjela je da podigne formu i sa 64. mjesta na WTA listi, na koje je dospjela u jednom momentu, popravi plasman za 47 pozicija.

U novu sezonu, koja za nju počinje 2. januara u Pertu (Hopman kup), Ana ne samo da će ući sa 17. mjesta nego i sa starim žarom za nadmetanjem. To već djeluje vrlo ohrabrujuće.

"Žao mi je što je došla pauza, jer sam osjetila da mi se vraća forma. Uspjela sam da se fokusiram i da to što je bilo ostavim iza sebe. Osjetila sam novu želju za igrom i takmičenjem. Mnogo je lakše kada se osjećate bolje na terenu, neki mečevi se i dobiju koje sam ranije gubila. Sve to je uticalo na moje samopouzdanje i velika mi je motivacija za pripreme koje slijede za narednu sezonu", rekla je Ivanovićeva.

A pripreme počinje već za koji dan, nakon što je odmor iskoristila da posjeti brata Miloša, koji sada studira u Londonu.

Dok ponovo ne počne da pakuje stvari za trening, Srpkinja je nedavno za Tennis Channel otkrila šta se sve krije u njenoj teniskoj torbi.

Osim reketa, gumica za kosu i grožđene masti u Aninoj torbi se našao i plavi Ipod na kome je i srpska muzika koju, kako reče, "vjerovatno ne želite da čujete".

Tu je i špil karata, ali lijepa teniserka ističe da nije tako dobra u pokeru.

Video pogledajte na www.mondo.rs

Po svemu sudeći, Ana će u novu sezonu ući bez tenera, iako su se pojavile informacije da je 34-godišnji Holanđanin Jon van Lotum, nekada i sam teniski profesionalac, biti njen novi trener.

"Nemam trenutno trenera u planu, još nisam riješila taj problem", rekla je Beograđanka i pojasnila kakvog stratega želi da angažuje:

"Važno mi je da trener ima iskustva i da je to trener koji osjećam da može da me dovede u sam vrh. Osjećam da imam još dosta potencijala koji treba da se razvije, zato mi treba tener koji će da bude uz mene i da mi pomogne za tih jedan ili dva procenta koji mi nedostaju da se vratim u sam vrh. Takvog je zaista teško naći, tako da ne želim da žurim sa bilo kakvim odlukama, već da se situacija stabilizuje i onda da donesem odluku ko bi bio pravi".

U trenucima odmora od tenisa Ana Ivanović je i dalje rado druži sa knjigama, ali još uvijek se nije vratila Sigmundu Frojdu ("počela sam previše da razmišljam o toj temi pa sam odlučila da odustanem od te literature").

"Filozofiju i psihologiju sam ostavila sa strane, sada više čitam opuštajuće romane", kaže Ana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC