• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bilo je skoro bolno gledati Anin pad"

Ana Ivanović mami uzdahe širom planete. Ali, od ranije je poznato da su Australijanci posebno "slabi" na nju..

 "Bilo je skoro bolno gledati Anin pad" Izvor: MONDO

I Ana je u više navrata isticala da obožava da igra i boravi u Australiji, gdje se osjeća "kao kod kuće".

Po završetku WTA sezone, u čijem je finišu naša teniserka nagovijestila da bi mogla da u potpunosti oporavi karijeru, koja je dvije godine bila u dubokoj krizi, mediji u Australiji osvrnuli su se na sve što se Ani događalo od kada je jula 2008. godine osvojila Rolan Garos i postala prva teniserka svijeta.

Ana se našla na naslovnoj strani australijskog časopisa "Australijan tenis magazin", u kojem se s divljenjem govori o njenom povratku u vrhunsku formu, poslije dvogodišnjeg takmičarskog pada.

"Novo stvaranje šampiona", naslov je teksta u kojem se na početku ističe da je "divno vidjeti Anu kako se vraća u top formu".

"Poslije dvije krizne godine tokom kojih se Ana borila da 'veže' dvije pobjede, bivši svjetski reket broj jedan vraća se u formu na vreme, kako bi zablistala na ljeto u Australiji", kaže se u autorskom tekstu Berija Vuda.



Navodi se da Ana Ivanović, zajedno sa Belgijankom Kim Klajsters, važi za najpopularniju teniserku svijeta.

"Ana je završila ovu sezonu sa deset pobjeda u 11 posljednjih mečeva, odnosno sa dvije titule na turnirima u Lincu i Baliju. To je impresivan preokret igračice koja je nakon osvajanja titule na gren slemu u Parizu 2008. godine i prvog mjesta na WTA listi potonula na 65. mjesto", ističe autor teksta.

Navodi se da je karijera srpska teniserke u tim trenucima izgledala skoro izgubljena.

"Činilo se da Ana više ne može da napreduje. Bilo je, istina, sporadičnih uspjeha, kao što su polufinala u Brizbejnu, Rimu i Sinsinatiju, ali je bilo mnogo više tuirnira na kojima je Ana razočarala", kaže se u članku.

Autor je istakao da je bilo "skoro bolno" posmatrati Anu koja ne moze da pronađe svoju igru.

"Ljubitelji tenisa u svijetu vole Anu zbog njenog vječitog osjmeha i skromne prirode kojom je započela uspon u karijeri još kao 16. godišnja djevojka, kada je 2004. godine u Cirihu iznenadila tada 29. na listi, Tatjanu Golovin", ističe se u tekstu.

"Svojim izgledom vrhunskog modela, kao i spektakularnim talentom, Ana je prosto bila predodređena da postane jedna od ljepotica svjetskog tenisa, a po osvajanju Rolan Garosa svet je bio pod njenim nogama... Tada je, međutim, sve krenulo nizbrdo, a na US Openu je izgubila od 188. igračice svijeta", podsjeća autor na krizne momente srpske teniserke.

Ističe se da su mnogi sumnjali u mogućnost da Ana Ivanović ponovo "vrati točak istorije" i krene ka vrhu svjetske teniske elite.

"Dok sam ja sumnjala u svoje mogucnosti, moji najbliži nisu. Upravo to je bio ključ za ponovno podizanje samopouzdanja, koje će me ponovo dovesti do vrha", prenosi australijski list reči Ane Ivanović koja je sezonu završila na 17. mjestu liste najboljih teniserki svijeta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC